ANAT: Bucureşti, Braşov şi Sibiu sunt oraşe pilot pentru City Break

ANAT: Bucureşti, Braşov şi Sibiu sunt oraşe pilot pentru City Break
person Horeca
access_time_filled

centrulsibiuluiProiectul „Vacanță în țara mea” va fi promovat pentru al cincilea an, patronatul ANAT și reprezentanții sistemului hotelier susținând nevoia creșterii gradului de interes al turistului român către destinațiile din țara noastră.

Președintele Asociației Naționale a Agențiilor de Turism din România (ANAT), Corina Martin, a declarat, sâmbătă, la Forumul Național de Turism, că interesul este promovarea destinațiilor turistice locale, scrie Agerpres.

Vom promova pentru al cincilea an proiectul „Vacanță în țara mea” și, în aceste vremuri de criză, împreună cu Patronatul ANAT și colegii din hoteluri, am gândit că trebuie să creștem gradul de interes al turistului român către destinațiile românești, să atragem turiști către destinațiile din țara noastră și nu către destinațiile străine. Interesul nostru este să promovăm destinațiile turistice locale alături de autoritățile publice locale, alături de noi cei din industria turistică. Programele deja cunoscute – „Litoralul pentru toți”, „Înscrieri timpurii”,”O săptămână la munte”, „Vacanță la țară”, „Hai la băi” sau „Programul de refacere balneară” – sunt de foarte mare succes, acoperă tot anul calendaristic, dar sunt promovate din păcate fără niciun sprijin din partea autorităților publice centrale sub orice regim s-ar fi aflat Ministerul Turismului. Avem sprijin din partea primarilor sau a președinților de CJ acolo unde îl primim”, a spus Corina Martin, citată de Agerpres.

Aceasta a precizat că, în prezent, se lucrează la două programe de genul City Break în România. „Asta înseamnă că, așa cum românii vin în agenții și cer City Break la Viena, la Paris sau la Roma, încercăm să creăm un asemenea program și pentru destinații românești, atât pentru turiștii români, cât și pentru turiștii străini, în măsura în care agențiile noastre din România au contracte cu agenții din câteva țări pe care le avem în vedere în acest moment Austria, Germania. Vrem să îi obișnuim pe români să călătorească chiar și pentru un week-end în destinații românești. Avem trei orașe pilot în acest moment – București, Brașov și Sibiu. Românii fac circuite turistice în Spania, Franța, Italia, de ce nu și în România”, a explicat președintele ANAT.

citybreakbrasov

Corina Martin a adăugat că se lucrează cu câțiva transportatori, care vor pune în circuit linii de autocar din câteva orașe din România și se vor uni câteva agenții de turism ce vor vinde și promova asemenea circuite turistice.

Cred că la Târgul de Turism al României, care va avea loc pe 14 martie, asta va fi o noutate cu care venim la târg. Cred că este important să redescoperim România turistică într-un circuit”, a subliniat președintele ANAT.

A cincea ediție a Forumului Național de Turism s-a desfășurat sâmbătă la Predeal, în organizarea Federației Asociațiilor de Promovare Turistică din România (FAPT) și a partenerilor – Asociația Națională a Agențiilor de Turism din România (ANAT), Federația Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR), Organizația Patronală a Turismului Balnear (OPTBR) și Asociația Națională a Turismului Rural, Ecologic și Cultural (ANTREC).

La eveniment au participat primarii din Predeal și Râșnov, reprezentanți ai Asociațiilor de Promovare a Turismului din județele Brașov, Prahova, Sibiu, Maramureș, Cluj, Buzău, reprezentanți ai agențiilor de turism.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302