ANAT: Greva generală declanşată de controlorii de trafic afectează turismul

ANAT: Greva generală declanşată de controlorii de trafic afectează turismul
person Horeca
access_time_filled

anatdespregrevaromatsaGreva generală a controlorilor de trafic ai Romatsa, anunțată pentru marți, 30 mai, provoacă pierderi agențiilor de turism, care vor fi nevoite să găsească soluții pentru reprogramarea sau compensarea călătoriilor și vacanțelor turiștilor, clienți de business și leisure, programate pentru Rusalii.

însuși anunțul grevei generale, săptămâna trecută, a creat probleme agențiilor de turism, clienții fiind reticenți în a mai rezerva călătorii în această perioadă.

Este foarte grav ce se întâmplă. Sindicatele de la Romatsa se joacă cu nervii noștri și ai clienților noștri și vor bloca o țară întreagă cu un protest pe care îl considerăm nejustificat. Cu un salariu mediu de 2.500 de euro pe lună, acești răsfățați pot declanșa și peste șase luni o grevă generală, supărați fiind că nu li se oferă trei mese calde pe zi, masaj la birou și cămăși călcate. Cred că putem să-i acuzăm de subminarea economiei naționale pe angajații care câștigă foarte mulți bani și se comportă așa. Solicităm prim-ministrului Sorin Grindeanu ca Romatsa să treacă în subordinea Ministerului Apărării Naționale ori a Ministerului de Interne sau să modifice legislația, astfel încât salariații societăților de importanță națională să nu poată declanșa greve”, declară dr. Alin Burcea, președinte ANAT.

Pe 30 mai sunt programate plecările în mai multe vacanțe individuale sau de grup, pe zboruri de linie ori charter, precum și călătorii de business spre marile orașe ale Europei, în total peste 150 de decolări numai de pe Aeroportul International Henri Coandă. Și tot atâtea aterizări, la București, ale cetățenilor români sau străini.

Credem că greva generală se putea evita, mai ales într-o perioadă aglomerată, cum este cea de dinainte de Rusalii. Nu contează că greva ar putea fi oprită după o oră sau două, mâine, răul este făcut. întreruperea lucrului perturbă traficul pentru o zi întreagă”, completează dr. Alin Burcea.

ANAT a trecut printr-o situație similară și în august 2015, când controlorii de trafic au oprit lucrul pentru câteva ore, provocând astfel pierderi agențiilor de turism de la care mii de turiști cumpăraseră vacanțe pe charter sau bilete de avion.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302