ANAT: Situaţia din Grecia nu periclitează, în prezent, vacanţele românilor

ANAT: Situaţia din Grecia nu periclitează, în prezent, vacanţele românilor
person Horeca
access_time_filled

În relațiile comerciale dintre turoperatorii români și greci nu a intervenit, până în acest moment, nicio modificare care să afecteze vacanțele românilor în Grecia, cele deja contractate prin intermediul agențiilor de turism membre ANAT, precum și cele care urmează a fi cumpărate prin aceeași operatori economici, informează Asociația Națională a Agențiilor de Turism din România.

Nu există niciun fel de informații, până în prezent, care să determine turoperatorii români să redirecționeze turiștii către alte destinații. Charterele deja programate către diferite insule grecești vor fi operate în continuare, după același program, iar turiștii vor beneficia de vacanța aleasă. Hotelurile partenere ale agențiilor de turism membre ANAT i-au asigurat pe turoperatorii români de continuitatea parteneriatului și de oferirea condițiilor de cazare contractate de către turiștii români.

Asociația Națională a Agențiilor de Turism (ANAT) și membrii săi monitorizează permanent situația din Grecia pentru a informa prompt publicul. „Românii care pleacă în perioada următoare în Grecia ar trebui să aibă la ei lichidități în euro. Este, de altfel, o recomandare pe care au făcut-o și alte patronate de turism din Europa, mai ales după decizia de închidere a băncilor în această săptămână și limitarea retragerilor de la bancomate”, declară Aurelian Marin, președinte ANAT. „De asemenea, cei care pleacă în Grecia continentală, cu mașina proprie, sunt sfătuiți să alimenteze cât mai aproape de granița cu Grecia pentru a preveni înghesuiala de la stațiile de alimentare”, completează Aurelian Marin.

vacantegrecia

Informările oficiale făcute de către Confederația Greacă de Turism arată că toți operatorii eleni fac tot posibilul ca turiștii să nu resimtă situația prin care trece țara lor și să păstreze intactă imaginea destinației Grecia.

Grecia este destinația preferă de români în 2015, în primele cinci ale anului fiind înregistrată o creștere a vânzărilor pachetelor turistice cu 20% față de aceeași perioadă a lui 2014. Estimările asociației arată că peste 120.000 de români au optat în 2015 pentru o vacanță în Grecia. În perioada mai-septembrie, turoperatorii români au programate chartere zilnice către insule grecești, respectiv chartere cu autocarul către Grecia continentală. Aproximativ 30-35% dintre românii care ajung în Grecia pleacă pe cont propriu. „Recomandăm turiștilor care intenționează să plece în Grecia, cu mașina, pe rezervări făcute individual, să apeleze, totuși, la o agenție de turism, membră ANAT, pentru a beneficia de întreaga asistență a turoperatorului și pentru a fi ajutat cât mai bine posibil în eventualitatea unor evenimente neprevăzute”, spune Aurelian Marin.

Sursă foto: www.europeanfestival.ca

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302