ANAT solicită Guvernului eliminarea restricțiilor de călătorie din 15 iunie, începând cu deplasările în țările vecine

ANAT solicită Guvernului eliminarea restricțiilor de călătorie din 15 iunie, începând cu deplasările în țările vecine
person Horeca
access_time_filled

Asociația Națională a Agențiilor de Turism (ANAT) solicită Guvernului României eliminarea restricțiilor de călătorie din data de 15 iunie 2020, începând cu deplasările în țările vecine: Bulgaria, Grecia, Croatia, Muntenegru, Albania, iar, în funcție de evoluția situației epidemiologice, să se revină la normalitate pentru călătoriile în statele europene care și-au deschis granițele pentru turism.

începerea sezonului turistic extern nu mai poate fi amânată, spun reprezentanții ANAT, existând un volum extrem de mare de rezervări de servicii turistice cu chartere și autocare, servicii care dacă se anulează, ar duce la imposibilitatea reprogramării acestora în etapa următoare, precum și la o stare de tensiune, neîncredere și nemulțumire a turiștilor afectați.

eliminarerestrictiicalatorie

Orice prelungire a măsurii de auto-izolare după întoarcerea din vacanțele programate în țările din Balcani nu ar avea nicio justificare după data de 15 iunie 2020, având în vedere că astăzi, 08 iunie 2020, s-a înregistrat cel mai mic număr de infectați, iar măsurile unitare care se aplică de către toți operatorii din turism pentru prevenție medicală – atât în țară, cât și în țările vecine, sunt responsabile și eficace”, se arată într-un comunicat emis de ANAT.

La nivelul miniștrilor de interne din țările Schengen, s-a discutat în data de 8 iunie 2020 posibilitatea redeschiderii granițelor în interiorul Uniunii Europene, fără restricții.

A venit timpul ca, începând cu 15 iunie 2020 să trecem, și în România, la următorul nivel de relaxare și eliminare a stării de alertă, care să ne permită revenirea la normalitate”, subliniază reprezentanții Asociației Naționale a Agențiilor de Turism.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302