Aqua park-ul deschis de frații Cristescu la Orăștie, un magnet pentru turiști

Aqua park-ul deschis de frații Cristescu la Orăștie, un magnet pentru turiști
person Horeca
access_time_filled

Aqua park-ul din cadrul Arsenal Park de la Orăștie, fosta unitate militară transformată de frații Emil și Marius Cristescu în cel mai întins complex turistic și de agrement din România, a primit în prima lună de funcționare peste 15.000 de vizitatori, dintre care doar un  sfert au fost localnici.

Complexul Arsenal Park de la Orăștie a inaugurat la jumătatea lunii iunie un centru SPA și o sală de sport multifuncțională, în valoare de 12,5 milioane de lei. Cele două obiective, sub numele generic de AquaPark Arsenal, au completat o serie de investiții în complexul turistic estimate la 20 de milioane de euro începând cu 2009, atunci când a fost deschis.

aquaparkorastie2

în iulie, prima lună plină de funcționare, AquaPark a primit peste 15.000 de vizitatori plătitori, la care se adaugă alți 5.000 de clienți din ultimele două săptămâni din iunie.

Din numărul total de vizitatori ai AquaPark Arsenal, doar 25% au fost localnici, din Hunedoara, restul venind din alte zone. în complexul Arsenal Park, de la jumătatea lunii iunie, când au fost inaugurate noile investiții, s-au cazat aproximativ 3.500 de turiști, cărora li se adaugă un număr de 7.000 de vizitatori, care nu au înnoptat în complex.

Ne așteptăm ca în luna august să avem peste 20.000 de vizitatori la aqua park și peste 5.000 de cazați în complex„, a declarat Marius Cristescu.

Arsenal Park a luat ființă pe un teren de 80 de hectare care aparținea unei foste fabrici de armament din Orăștie, cumpărată de frații Emil și Marius Cristescu în anul 2001, după mai multe încercări. Din dorința de a lansa pe piața turistică un produs unic în țară, un resort cu tematică militară, Arsenal Park a fost inaugurat în 2009 când au fost construite spațiile de cazare, iar ulterior au fost aduse 150 de exponate militare.

De la deschidere și până la jumătatea lunii iunie 2016 s-au investit în complexul turistic aproximativ 20 de milioane de euro.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302