Asociația Litoral – Delta Dunării are un nou membru

Asociația Litoral – Delta Dunării are un nou membru
person Horeca
access_time_filled

asociatialitoraldeltadunarii2Echipa Asociației pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului Litoral – Delta Dunării se mărește. Asociația a anunțat astăzi că Primăria Cernavodă aderă la ALDD.

Prezentă ieri la Cernavodă, la conferința de lansare a proiectului „Centrul Național de Informare și Promovare Turistică”, doamna Corina Martin, Președintele Asociației Litoral – Delta Dunării a lansat două invitații către Primarul Orașului Cernavodă, Gheorghe Hânsă.

Prima este invitația ca Primăria Cernavodă să devină membru al Asociației Litoral – Delta Dunării, pentru a se integra în strategia de dezvoltare și promovare a turismului din Dobrogea, pe care o urmează și consolidează membrii Asociației din județele Constanța și Tulcea.

A doua propunere vizează iluminarea podului Anghel Saligny, un vis devenit ambiție și care trebuie transformat în realitate, susține Corina Martin, președintele Asociației.

Podul Regele Carol I (redenumit mai apoi Podul Anghel Saligny, pentru a-l onora pe proiectantul și executantul podului) a fost construit în perioada 1890-1895, pentru a asigura legătura feroviară între București și Constanța.

Declarație Corina Martin, Președinte Asociația Litoral – Delta Dunării: „Sunt plăcut surprinsă să aflu că Cernavodă are o Strategie de turism, aprobată printr-o Hotărâre de Consiliu Local, deci devenită lege locală. Mă bucură mult dorința primarului și a edililor locali de a organiza activitatea de turism în zona Cernavodă și de a promova potențialul istoric, cultural, turistic al regiunii. Consider că alături de ceilalți membri ai ALDD, vom reuși să aducem turiști la Cernavodă, să organizăm circuitele și excursiile locale care să pună în valoare zona, vom invita agenți de turism din Constanța și din țară să cunoască atracțiile turistice, vom organiza fluxul turistic pentru pasagerii navelor de croaziere de pe Dunăre, care ating portul Cernavodă. Și sunt fericită că, în urma discuțiilor purtate cu domnul Primar Gheorghe Hânsă, visul meu de a ilumina podul Anghel Saligny are șanse reale să se împlinească. Consider Cernavodă poarta de intrare în județul Constanța, un județ cu un imens potențial turistic și care se vrea turistic, iar podul Anghel Saligny un simbol în sine, pe care trebuie să îl punem în valoare„.

Sunt de acord cu inițiativa doamnei Corina Martin, de asemenea susțin îndeplinirea visului de a ilumina Podul Anghel Saligny. Consider că Orașul Cernavodă poate crea un parteneriat bun cu Asociația Litoral – Delta Dunării în promovarea potențialului turistic din zonă, în acest sens am demarat deja documentația necesară aderării, pe care o vom prezenta Consiliului Local„, a declarat Gheorghe Hânsă, Primarul Orașului Cernavodă.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302