Cetățenii coreeni sunt interesați de România, ca destinație turistică

Cetățenii coreeni sunt interesați de România, ca destinație turistică
person Horeca
access_time_filled

turisticoreeniCetățenii coreeni sunt interesați de România ca destinație turistică, a afirmat vicepreședintele Organizației Coreene pentru Turism, Shim Jeong Bo, în cadrul unei întâlniri de lucru cu Ministrul Delegat pentru IMM-uri, Mediul de afaceri și Turism, Maria Grapini. Acesta a precizat totodată că reprezentanții industriei turistice din Republica Coreea sunt interesați să promoveze Coreea ca destinație turistică în România. 

Este prima mea întâlnire cu un demnitar din Europa de Est. Pot să vă spun că există interes pentru România, ca destinație turistică, din partea cetățenilor coreeni. De asemenea, suntem interesați să promovăm Coreea ca destinație turistică în România”, a declarat vicepreședintele Organizației Coreene pentru Turism. 

În cadrul întâlnirii s-au discutat modalitățiile prin care România și Coreea ar putea dezvolta o colaborare în domeniul turismului.

Ministrul Maria Grapini a promis că va trimite informații despre destinațiile turistice românești împreună cu propuneri concrete de colaborare.

În perioada 20-23 august a.c. doamna Maria Grapini, Ministrul Delegat pentru IMM-uri, Mediul de afaceri și Turism, efectuează o vizită de lucru în Republica Coreea, la invitația domnului Yoo Jinryong, Ministrul Culturii, Sportului și Turismului.

Ministrul Maria Grapini a avut ieri, 22 august, o întâlnire cu omologul său, Yoo Jinryong, în care a abordat posibilitățile de dezvoltare a turismului între Republica Coreea și România. De asemenea, doamna Maria Grapini s-a mai întâlnit cu vicepreședintele Organizației Coreene pentru Turism, domnul Shim Jeong Bo și cu Directorul Departamentului Asia și Orientul Mijlociu, domnul Steve Yong. La întâlnire au mai participat și Răzvan Filipescu, președinte ANT, Tudor Mataragiu, consilier, Ilie Stănica, însărcinat cu afaceri a.i., consilier economic al Ambasadei României în Coreea și Alexandra Nichita, atașat pentru cultură și presă al Ambasadei României în Coreea.

În data de 23 august, Maria Grapini a participat la un mic dejun de lucru împreună cu domnul Ban Ki-Moon, Secretarul General al Organizației Națiunilor Unite și cu Ambasadorii G 20 din Coreea. În cadrul întâlnirii s-a discutat statusul Millenium Development Goals. Ministrul Delegat pentru IMM-uri, Mediul de afaceri și Turism a mai vizitat Parlamentul Coreean unde a purtat o serie de discuții cu parlamentari coreeni, apoi s-a întâlnit cu Președintele celei mai mari agenții de turism din Coreea ,”Mode Tour”, domnul Ki-Joung Hong.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302