Conducere nouă la Alianța Pentru Turism – SOS Turismul Românesc

Conducere nouă la Alianța Pentru Turism – SOS Turismul Românesc
person Horeca
access_time_filled

Alianța Pentru Turism -„SOS Turismul Românesc”, lansată anul acesta, anunță încheierea mandatului primului său președinte, Dumitru Luca, respectiv al primului său purtător de cuvânt, Dragoș Anastasiu. APT va fi condus mai departe de către F.A.P.T., prin Alin Chipăilă, iar noul purtător de cuvânt devine Călin Ile.

aliantapentruturism

APT -„SOS Turismul Românesc” este primul proiect care vizează să ajute industria turistică și a luat naștere la câteva luni de la declanșarea pandemiei de Coronavirus, când devenise evident că unul dintre cele mai greu lovite domenii va fi turismul.

Primele 6 luni de activitate ale APT au avut ca priorități tragerea unui semnal de alarmă asupra situației dificile pe care turismul o traversează, precum și necesitatea implicării guvernului în măsuri care să ajute industria – 400.000 locuri de munca sunt amenințate să dispară.

Noua conducere a APT este dornică să preia și să ducă mai departe discuțiile cu noua echipă guvernamentală în vederea implementării programului „60 de măsuri” menite să relanseze turismul românesc, se precizează într-un comunicat de presă al Alianței.

De asemenea, APT solicită înființarea unui minister al „Turismului si Antreprenoriatului”, care să coordoneze toate acțiunile de care industria, în mare parte alcătuită din afaceri mici si mijlocii, are nevoie pentru a reporni.

Printre prioritățile industriei pentru anul 2021 APT menționează nevoia implementării urgente a schemei de sprijin a industriei cu 20% din pierderea anului 2020, crearea cadrului legal de funcționare a OMD și redeschiderea în condiții de siguranță a unităților din turism.

Veștile bune care anunță vaccinul anti COVID-19, noul guvern în formare, precum și forța pe care românii din diaspora o pot pune în atragerea unui număr cât mai mare de turiști către România – toate acestea ne fac să fim optimiști în legătură cu relansarea cu succes a turismului românesc”, a declarat Dragoș Anastasiu, fostul purtător de cuvânt al APT.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302