Contribuția turismului la PIB-ul Greciei a ajuns la 17 miliarde euro în 2014

Contribuția turismului la PIB-ul Greciei a ajuns la 17 miliarde euro în 2014
person Horeca
access_time_filled

mykonosTurismul a contribuit direct la PIB-ul Greciei cu 17 miliarde euro în 2014, sau circa 9% din PIB-ul total al Greciei, potrivit unui studiu publicat joi de SETE Intelligence (InSETE), departamentul de cercetare al Greek Tourism Confederation.

Contribuția directă și indirectă a turismului la economia Greciei se ridică la 20-25% din PIB (contribuția totală a turismului elen la PIB-ul țării este estimată a se situa între 37 și 45 miliarde euro), subliniază oficialii InSETE.  

Potrivit studiului, turismul a înregistrat anul trecut o creștere de 11,3% sau 1,8 miliarde euro (înregistrându-se o creștere de la 15,2 miliarde euro – reprezentând contribuția directă a turismului la PIB în 2013 – la 17 miliarde euro, în 2014).

Referindu-se la beneficiile indirecte ale sectorului de turism, studiul relevă faptul că fiecare euro din activitatea de turism generează între 1,2 și 1,65 euro în activitatea economică auxiliară. Ca rezultat, pentru fiecare euro din veniturile turismului, PIB-ul țării crește cu 2,2 până la 2,65 euro.

InSETE a subliniat în studiu că turismul contribuie direct cu circa 50% la PIB-ul regiunilor insulare Creta, South Aegean și Insulele Ionice. „Aceste regiuni se află în topul regiunilor cu cel mai mare PIB pe cap de locuitor din țară, sprijinind ideea că turismul contribuie la standarde de viață mai bune în regiunile în care se dezvoltă”, notează InSETE.

Referitor la contribuția turismului la ocuparea forței de muncă, în timpul sezonului de vârf și incluzând locurile de muncă din industria food, sectorul a fost responsabil de 30% din posturile plătite din sectorul privat.

Sursa: www.gtp.gr

Sursă foto: www.co-operativetravel.co.uk

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302