Crește numărul românilor care aleg o destinație externă de Valentine’s Day

Crește numărul românilor care aleg o destinație externă de Valentine’s Day
person Horeca
access_time_filled

ziuaindragostitilor2014Numărul românilor care vor petrece în acest an Valentine’s Day într-o destinație externă va crește cu 20%, dat fiind că sărbătoarea este în 2014 la începutul weekendului și pentru că evenimentul este din ce în ce mai mediatizat în România, potrivit unui studiu realizat de Vola.ro.

Cele mai căutate destinații sunt, după cum arată rezervările, Roma, Viena, Praga, Paris și Barcelona, potrivit portalului de turism.

„Se caută destinațiile romantice, dar și accesibile ca preț. Valentine’s Day din 2014 prinde weekendul și, mai mult, se desfășoară în perioada de extrasezon, când tarifele oricum sunt mai scăzute decât în alte perioade ale anului. Tocmai din acest acest motiv, Roma, Viena și Praga sunt în top 5 la preferințe: au tarife excelente pentru o escapadă romantică de weekend” – Ioana Bălănescu, Manager Departament Pachete Turistice Vola.ro.

Parisul a rămas în top și întotdeauna s-a cerut, mai ales de Valentine’s Day. Roma a urcat pe primul loc în clasament nu doar pentru că este o destinație ieftină, ci și pentru că este percepută ca un oraș romantic. În plus, companiile aeriene au promoții în această perioadă.

Prețul unui city break la Paris de Valentine’s Day pornește de la 300 de euro de persoană și conține biletul de avion cu taxele incluse, trei nopți de cazare în cameră dublă, cu mic dejun, și asigurarea de călătorie. Același pachet la Roma poate fi cumpărat la tarife începând de la 175 de euro de persoană, la Viena sau la Praga de la 200 de euro de persoană, în timp ce pentru Barcelona, un tânăr îndrăgostit trebuie să scoată din buzunar cel puțin 250 de euro, susțin reprezentanții portalului.

Se constată că din ce în ce mai mulți români pleacă în vacanțe cu ocazia zilei de Valentine’s Day. Majoritatea preferă pachetele de tip city break în Europa pentru că sunt mult mai accesibile decât vacanțele în afara continentului și turiștii nu au nevoie decât de câteva zile libere. Din acest motiv, Valentine’s Day de anul acesta este foarte căutat; pachetele sunt cu plecări joi și vineri și durează până duminică sau luni. Cu siguranță se va simți o creștere de cel puțin 20% a numărului de români care aleg să petreacă Valentine’s Day într-un oraș european, din estimările Vola.ro„, afirmă reprezentanții portalului de turism.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302