FAPT: “Federația nu este dispusă să fie implicată în conflicte de orgolii”

FAPT: “Federația nu este dispusă să fie implicată în conflicte de orgolii”
person Horeca
access_time_filled

demisiealddDupă ce Asociația Patronală Mamaia și Asociația de Turism Sud Litoral au cerut demisia Corinei Martin din fruntea federației FAPT și dizolvarea Asociației Litoral Delta Dunării, subliniind că ALDD a ajuns “doar un vehicul de imagine al doamnei Martin”, Federația Asociațiilor de Promovare Turistică din România a transmis presei un comunicat, în care subliniază că “nu este dispusă să fie implicată în conflicte de orgolii sau interese între persoane, considerându-le neproductive și neconforme cu scopul Federației”.

Redăm mai jos comunicatul FAPT pe acest subiect:

“Federația Asociațiilor de Promovare Turistică din România (FAPT) a luat act cu surprindere de articolele recente apărute în presa locală și națională referitoare la aprecieri asupra membrilor FAPT și asupra activității Federației.

Pentru o informare corectă a opiniei publice dorim să facem următoarele precizări.

Membrii FAPT reprezintă următoarele destinații turistice din România: Litoral-Delta Dunării, Maramureș, Oradea, Sibiu, Brașov, Prahova, Bucovina, Neamț, Buzău, Gorj, Timiș, București, și sunt asocieri realizate între autoritățile publice locale și parteneri privați din domeniul turismului la nivelul fiecărei destinații. Membrii au ca misiune asumată, managementul și marketingul destinației turistice, iar rapoartele de activitate ale membrilor mărturisesc despre relevanța proiectelor și acțiunilor pe care aceștia le desfășoară. Activitatea fiecărui membru FAPT este supusă rigorilor și reglementărilor legale în vigoare.

FAPT apreciază activitatea tuturor celorlalte federații și organizații din turismul românesc, având o colaborare cu unele dintre ele, considerând că fiecare are un scop bine definit și identificat, scopul FAPT nesuprapunându-se cu niciunul din cel al celorlalte federații și organizații: managementul și marketingul destinației turistice.

Ultima Adunare Generală a FAPT, care a avut loc în data de 25 februarie 2016, a dus la modificarea structurii Consiliului Director, care este compus acum din 5 membri: Președinte – Asociația Litoral-Delta Dunării, Vicepreședinți – Asociația Județeană de Turism Sibiu și Asociația de Promovare și Dezvoltare a Turismului Prahova, Membri – Asociația de Promovare a Turismului Oradea și Asociația pentru Turism Bucovina. în cadrul aceleiași Adunări Generale am stabilit ca principiu de funcționare faptul ca fiecare membru își rezolvă conflictele la nivel local, neaducând la nivelul FAPT problemele locale.

FAPT consideră că articolele apărute în presă nu prezintă realitatea asupra activității membrilor FAPT și sunt mai degrabă probleme locale, care ar trebui rezolvate la nivel local. în același sens, FAPT nu este dispus să fie implicat în conflicte de orgolii sau interese între persoane, considerându-le neproductive și neconforme cu scopul Federației. Pentru evitarea unor astfel de probleme pe viitor, propunem intensificarea dialogului între federații în vederea identificării domeniilor și acțiunilor în care putem conlucra, păstrând o atitudine proactivă și coerentă.
FAPT își concentrează activitatea în perioada imediat următoare ca prin membrii săi să contribuie la îmbunătățirea legislației în vigoare prin contribuții aduse în cadrul consultării organizate de Autoritatea Națională pentru Turism

Consiliul Director al FAPT”.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302