Guvernul a înființat un fond de investiții pentru dezvoltarea stațiunilor balneare

Guvernul a înființat un fond de investiții pentru dezvoltarea stațiunilor balneare
person Horeca
access_time_filled

Guvernul a aprobat în data de 21 decembrie, prin Ordonanță de Urgență, înființarea unui fond de investiții pentru dezvoltarea stațiunilor balneare, pentru care va prevedea, în bugetul pe anul viitor, o sumă de 310 milioane de lei.

Stimularea turismului balnear prin acest fond de investiții era imperios necesară. Investitorii din zonă vor avea de astăzi (vineri, 21 decembrie) cel mai important sprijin dat vreodată de statului român. Beneficiarii sunt toate stațiunile balneare și balneoclimatice atestate de Ministerul Turismului”, se arată într-un comunicat emis de Ministerul Turismului.

Câteva exemple dintre capitolele care se pot finanța sunt reabilitarea, modernizarea și dezvoltarea infrastructurii de transport care să faciliteze accesul în stațiunea balneară, achiziții în scop de dezvoltare turistică, achiziții de echipamente, mobilier, aparatură medicală, pregătirea și formarea personalului de specialitate.

sovata

„Un alt aspect ce trebuie urmărit, pe lângă reabilitarea acestor stațiuni turistice, este dezvoltarea acestora în concordanță cu trendul modern, aceasta fiind o soluție pentru toate categoriile de vârstă care își petrec vacanțele pentru tratament sau mini-vacanțele de relaxare în stațiunile balneare, respectiv departamentele de wellness/spa, care trebuie să se regăsească în toate stațiunile balneare și balneoclimatice de pe teritoriul României”, a declarat Ministrul Turismului Bogdan Trif

Turismul balnear reprezintă o prioritate pentru Guvernul României, de aceea de la 1 noiembrie 2018, s-a decis eliminarea redevențelor pentru apa geotermală și pentru apa minerală natural utilizată pentru consumul populației la buvetele publice și reducerea TVA-ului la 5% (aplicabilă tuturor entităților din turism) pentru cazare (inclusiv pentru terenurile amenajate pentru camping), servicii de restaurant și de catering (cu excepția băuturilor alcoolice, altele decât berea), activități sportive, recreative și distractive.

România deține aproximativ o treime din izvoarele termale și minerale ale Europei.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302