Industria de travel și turism va crea 6 milioane de noi locuri de muncă în 2013

Industria de travel și turism va crea 6 milioane de noi locuri de muncă în 2013
person Horeca
access_time_filled

noilocuridemuncaIndustria turismului de la nivel global a creat 5 milioane de noi locuri de muncă în 2012, numărul total al locurilor de muncă create de industria turistică la nivel mondial ajungând la 260 de milioane, a anunțat World Travel&Tourism Council. Acest lucru înseamnă că pentru prima dată în istorie, 1 din 11 locuri de muncă de la nivel mondial sunt furnizate de această industrie.

Potrivit WTTC, peste 10% din totalul locurilor de muncă create în 2012 la nivel mondial au furnizate de industria de travel și turism.

Mai mult decât atât, industria turistică va crea în 2013 încă 6 milioane de noi locuri de muncă, astfel încât numărul total al locurilor de muncă furnizate de această industrie va ajunge la 266 milioane la nivel global, potrivit World Travel&Tourism Council.

Â

joburi

„Anul 2012 a demonstrat încă o dată cât de rezistentă este industria de travel și turism. În ciuda multor dificultăți economice, anul trecut s-au înregistrat pentru prima oară mai mult de 1 miliard de turiști internaționali la nivel mondial. Industria turismului este un factor important pentru dezvoltarea economică a țărilor și pentru strategiile lor de creștere. Industria noastră este responsabilă pentru crearea de noi locuri de muncă, pentru combaterea sărăciei dar și pentru lărgirea orizonturilor. Dar avem nevoie ca instituțiile internaționale și guvernele să ne recunoască puterea, să înlăture regimurile restrictive de vize și taxe și să lucreze cu sectorul privat pentru a stimula această creștere”, a declarat Președintele și CEO-ul World Travel&Tourism Council, David Scowsill.

Sursa: www.wttc.org

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302