Industria turistică europeană a lansat manifestul “Tourism for Growth & Jobs”

Industria turistică europeană a lansat manifestul “Tourism for Growth & Jobs”
person Horeca
access_time_filled

manifestturismPentru prima dată, actorii publici și privați din turismul european s-au reunit pentru a solicita Uniunii Europene să facă mai mult pentru această industrie importantă, informează Asociația profesională a Hotelurilor, Restaurantelor și Cafenelelor din Uniunea Europeană (HOTREC).

Publicat pentru a coincide cu Ziua Turismului European (16 decembrie a.c.), manifestul “Tourism for Growth and Jobs Manifesto” subliniază prioritățile cheie ale politicii UE pentru acest sector, în următorii ani. Manifestul conține 8 puncte cheie: Competitivitate, Digitalizare, Buna guvernare, Promovarea în comun, Reducerea sezonalității, Abilități și calificări, Sustenabilitate, Conectivitate (transport).

Peste 20 de organizații europene au semnat deja manifestul care urmărește să asigure că bătrânul continent rămâne o destinație atractivă și că sectorul turistic continuă să aibă o contribuție semnificativă la economia UE.

Europa este în prezent destinația turistică nr 1 din lume cu o cotă de piață de 51% în 2014. Industria turistică generează (direct și indirect) 9,7% din PIB-ul total al celor 28 de țări UE, o cifră care este prognozată să crească la 10,4% până în 2025.

în Uniunea Europeană, sectorul de travel și turism angajează aproape 25 de milioane de oameni, iar exporturile vizitatorilor generează 351 de miliarde de euro pe an. Rolul turismului devine din ce în ce mai important, luând în considerare faptul că este un sector constituit în principal din IMM-uri, și că are rate de angajare ridicate în rândul femeilor și tinerilor.

Acest sector stimulează creșterea economică prin generarea de venituri, locuri de muncă, investiții și exporturi. Generează de asemenea și alte beneficii valoroase, inclusiv prezervarea patrimoniului cultural, infrastructură îmbunătățită, facilități pentru comunitățile locale s.a.

în timpurile în care rata șomajului a crescut dramatic, datele au arătat faptul că sectorul de travel și turism a rămas unul dintre creatorii de locuri de muncă de top, atât în Europa cât și la nivel mondial.

Luând în considerare aceste date, actorii publici și privați din turismul European s-au unit într-o singură voce și au lansat manifestul “Tourism for Growth and Jobs Manifesto”, pe care îl puteți citi AICI.

Carlo Corazza (Comisia Europeană – Head of Unit – Tourism, Creative and Emerging Industries) a declarat că “Vom încerca să oferim răspunsuri adecvate la provocările din manifest”.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302