Întâlnirile franco-române ale turismului continuă, în luna iulie, la Brașov și Constanța

Întâlnirile franco-române ale turismului continuă, în luna iulie, la Brașov și Constanța
person Horeca
access_time_filled
  • Turismul montan și turismul de croazieră vor fi dezbătute în cadrul ‘întâlnirilor franco-române ale turismului’

intalnirifrancoromaneturismiulie2016în urma primelor două etape ale proiectului de cooperare denumit „întâlnirile franco-române ale turismului – învățarea limbilor străine și formarea în meseriile turismului: un sector în plină schimbare”, Ambasada Franței în România și Institutul Francez din România, în parteneriat cu Ministerul Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri, se pregătesc de o nouă rundă de dezbateri pe tema turismului.

Pe 8 iulie 2016, începând cu ora 9.00, Hotelul Kolping din Brașov va găzdui o reuniune pe tema turismului de patrimoniu montan, în timp ce turismul de croazieră va fi dezbătut la Hotelul Ibis din Constanța pe data de 12 iulie 2016, de la aceeași oră.

Dezbaterile, care reunesc experți internaționali, vor fi deschise de către Secretarul de Stat pentru turism din cadrul Ministerului Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri, Dl Claudiu Vrînceanu, de către Atașata de cooperare educativă și Corespondentul pentru turism din cadrul Ambasadei Franței în România, Dna Maguelone Orliange-Ladsous, precum și de către reprezentanți ai autorităților locale din Brașov. Pentru a aborda problematicile acestui sector economic complex, care se demarcă prin natura sa transversală, discuțiile vor consta într-un schimb de expertiză în cadrul cărora se vor evoca oportunitățile de dezvoltare a potențialului turistic românesc în perioada următoare.

Turismul reprezintă un subiect de interes pentru autoritățile locale și naționale, fiind un vector de creștere economică și de dezvoltare regională. Schimbul de bune practici dintre Franța și România este menit să conducă la o sporire a atractivității și la o ridicare a standardelor de calitate prin formarea resursei umane pentru și din sector. Aceste obiective nu pot fi atinse decât prin modernizarea sectorului educativ românesc și adaptarea sa la cererea pieței, precum și prin însoțirea procesului de dezvoltare locală, astfel încât nevoile întreprinderilor din domeniul turistic să fie îndeplinite. Cu acest scop, colaborarea franco-română se poate dovedi decisivă în impulsionarea încheierii unor parteneriate strategice.

în ideea de a acoperi toate componentele domeniului turistic, proiectul „întâlnirilor franco-române ale turismului” se va desfășura în cadrul a 9 întâlniri. Următoarea etapă urmează să fie organizată la București, pe 23 septembrie în cadrul Sărbătorii gastronomiei franceze. Se va continua cu o reuniune la începutul lunii octombrie la Tulcea, pe tema eco-turismului, înainte ca turismul cultural și meseriile artei să fie evocate la Timișoara, în decursul aceleiași luni. Seria întâlnirilor va continua cu o dezbatere asupra termalismului care va fi găzduită la Oradea, pe 26 octombrie, iar acest ciclu de evenimente pe tema turismului se va încheia cu o conferință la București, pe 17-18 noiembrie.

Pentru orice informație suplimentară despre cele două evenimente, puteți lua contact cu Doamna Maguelone Orliange-Ladsous, Atașata de cooperare educativă și Corespondentul pentru turism din cadrul Ambasadei Franței în România, la adresa: maguelone.orliange-ladsous@diplomatie.gouv.fr

Proiectul „întâlnirilor franco-române ale turismului – învățarea limbilor străine și formarea în meseriile turismului: un sector în plină schimbare”, sunt organizate de către Ambasada Franței în România și de Institutul Francez în România, sub auspiciile Secretariatului de Stat pentru turism și cu susținerea Ministerului Educației naționale și cercetării științifice, în parteneriat cu AccorHotels Grup.

„,`post_excerpt`=”

intalnirifrancoromaneturismiulie2016în urma primelor două etape ale proiectului de cooperare denumit „întâlnirile franco-române ale turismului – învățarea limbilor străine și formarea în meseriile turismului: un sector în plină schimbare”, Ambasada Franței în România și Institutul Francez din România, în parteneriat cu Ministerul Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri, se pregătesc…

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302