Israelianul de origine română care aduce turiști străini în România

Israelianul de origine română care aduce turiști străini în România
person Horeca
access_time_filled

turismromaniaIsraelianul de origine română Meidan Butnaru, directorul comercial al touroperatorului israelian Meshek Wings Tours Ltd, are în plan dublarea numărul de turiști străini care vin în România în 2016.

În acest an, israelianul organizează două curse charter pe săptămână pentru litoralul românesc cu turiști israelieni, în perioada iulie – august, precum și trei curse charter pe săptămână în perioada mai – 2 octombrie, pentru București, ambele serii operate de compania Blue Air.

Atât produsul „Litoralul românesc”, cât și city break-urile pe București s-au bucurat de succes pe piața israeliană, zborurile având până acum un grad de ocupare de 99,1% pentru Litoral, respectiv de 98,9% pentru București. Mă mândresc că am organizat prima cursă charter din toate timpurile dedicată unui city break în București. Gradul de ocupare al curselor charter operate cu Blue Air, pentru 2014, a fost de 96,4% pentru litoral și de peste 97% pentru București, după cum puteți observa, crescând vizibil în acest an„, declară Meidan Butnaru.

Estimările lui Meidan Butnaru au fost depășite cu mult: în 2014, acesta a coordonat aducerea a circa 18.000 de turiști israelieni în România, iar în 2015, a peste 25.000 de turiști.

Cursele charter din acest an s-au bucurat de un real succes, pentru destinația București fiind suplimentate cinci zboruri pentru perioada septembrie – octombrie.

Ca o noutate absolută, Meidan Butnaru intenționează, pentru anul viitor, să aducă turiști străini în România și de pe alte piețe cu care are relații de parteneriat, în afara Israelului, estimând dublarea numărului de turiști străini. Aceste piețe-țintă vor fi anunțate la momentul potrivit, se precizează într-un comunicat.

Anul trecut, turiștii israelieni aduși de Meidan Butnaru, prin Meshek Wings, au cheltuit în România 4,5 milioane de dolari, iar în acest an circa 7 milioane de dolari.

Atât orașul București, cât și Litoralul românesc s-au ridicat la așteptările turiștilor noștri și în acest an, ei fiind mulțumiți de calitatea produsului. Dacă în 2014 am organizat o cursă charter pe săptămână pe relația Tel Aviv – Constanța și în acest an două zboruri săptămânale către Constanța, pentru 2016 intenționăm să avem trei curse pe săptămână, tot cu compania Blue Air. Am riscat, am investit, iar la ora actuală pot spune că suntem cel mai important touroperator de incoming pentru România care operează curse charter și asigură programe tip sejur„, declară Meidan Butnaru.

De asemenea, Meidan Butnaru a mai adus, cu curse charter, câteva delegații din Israel din domeniul telecomunicațiilor și industriei IT, pentru conferințe organizate în România.

Touroperatorul israelian, asemeni altor touroperatori de profil, așteaptă o implicare mai mare a autorităților de turism din România și o atenție mai mare acordată touroperatorilor care aduc turiști străini în România, pe partea de logistică și promovare.

Sursă foto: www.tripp.ro

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302