Parteneriat pentru susținerea turismului deltaic

Parteneriat pentru susținerea turismului deltaic
person Horeca
access_time_filled

gastronomiedeltaicaAutoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) și asociația „Ivan Patzaichin – Mila 23” au pus bazele unui parteneriat în vederea susținerii turismului specific Deltei Dunării.

Conform unui comunicat al ANSVSA, președintele autorității, Radu Roatiș Chețan, s-a întâlnit în acest sens cu Ivan Patzaichin, Teodor Frolu și Tiberiu Cazacioc, reprezentanții asociației „Ivan Patzaichin – Mila 23”, în data de 6 octombrie a.c.

Această întrevedere, care a avut loc la solicitarea asociației, se înscrie în seria de acțiuni pe care ANSVSA le întreprinde pentru a veni în întâmpinarea micilor întreprinzători care vor să dezvolte afaceri în zona Deltei Dunării în domeniul turismului, respectând condițiile și tradițiile specifice locului.

S-a convenit ca primul pas în acest sens să se materializeze prin elaborarea unui ghid, adresat exclusiv celor interesați să investească în turismul din Delta Dunării, care vizează respectarea normelor și cerințelor de igienă. Ghidul urmărește facilitarea înțelegerii și aplicării legislației privind vânzarea directă a produselor alimentare de către micii producători sau în pensiunile locale.

Ghidul va fi întocmit de specialiști din cadrul ANSVSA și DSVSA Tulcea, DSVSA Brăila, DSVSA Constanța, în colaborare cu asociația „Ivan Patzaichin – Mila 23” și Consiliul Județean Tulcea.

Proiectul inițiat împreună cu asociația condusă de Ivan Patzaichin face parte dintr-o strategie mai amplă a ANSVSA de a susține turismul local și producătorii de produse tradiționale din România și se bucură de sprijinul ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Achim Irimescu.

ANSVSA își manifestă deschiderea către dialog și își oferă sprijinul asociațiilor care promovează patrimoniul natural și gastronomic al tuturor regiunilor țării.

Sursa foto: salvatidelta.ro

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302