Protocol de colaborare pentru dezvoltarea sectorului turistic din sudul litoralului

Protocol de colaborare pentru dezvoltarea sectorului turistic din sudul litoralului
person Horeca
access_time_filled

litoralsudConsilierii locali din Mangalia au aprobat joi, într-o ședință extraordinară, un protocol de colaborare între municipiul Mangalia și Consiliul Județean Constanța, privind dezvoltarea și promovarea sectorului turistic din sudul litoralului. Conform documentului, cele două părți vor identifica măsurile necesare elaborării proiectelor de investiții pentru dezvoltarea turismului și a economiei locale.

Primul asemenea proiect vizează Herghelia Mangalia, care va fi redată circuitului turistic, în următoarele zile, în urma implicării reprezentanților CJC. Potrivit conducerii instituției, la Herghelia Mangalia se vor relua cursele cu cai pur sânge arab, apreciate atât printre localnici, dar mai ales în rândul turiștilor, se arată într-un comunicat de presă al Primăriei Mangalia. 

În baza aceluiași protocol, Primăria Mangalia și Consiliul Județean vor colabora în vederea susținerii și organizării unor campanii de informare publică, privind potențialul turistic pe care îl oferă stațiunile litoralului românesc și Herghelia Mangalia.

La ședința de joi a CL Mangalia, s-a mai aprobat încheierea unui alt protocol de colaborare cu un grup de firme specializate în organizarea de evenimente, în vederea atragerii unui număr mai mare de turiști în această zonă a litoralului.

În baza documentului, se vor realiza o serie de evenimente cultural-artistice în Portul Turistic Mangalia, cu scopul dezvoltării și promovării localității. Protocolul a fost încheiat pe durata a trei sezoane estivale, respectiv din această vară, până în luna septembrie a anului 2015, fără implicarea unor costuri din partea Primăriei Mangalia. Organizatorul evenimentelor se va ocupa de coordonarea activităților artistice, în ceea ce privește amenajarea locației, dotările tehnice necesare, precum și buna gestionare a activităților post-spectacole.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302