Record în turismul mondial. 1,2 miliarde de turiști internaționali în 2015

Record în turismul mondial. 1,2 miliarde de turiști internaționali în 2015
person Horeca
access_time_filled

turistichineziNumăr record de turiști internaționali în 2015. Sosirile turistice internaționale au crescut cu 4,4% anul trecut și au atins un număr record de 1,2 miliarde, a anunțat luni Organizația Mondială a Turismului. Circa 50 de milioane turiști (vizitatori peste noapte) în plus au călătorit anul trecut în destinații internaționale, comparativ cu anul 2014.

2015 marchează al 6-lea an consecutiv de creștere peste medie, potrivit UNWTO, sosirile turistice internaționale crescând cu 4% sau chiar mai mult, în fiecare an, din 2010 încoace.

Creșterea în economiile avansate (+5%) a depășit-o pe cea din economiile emergente (+4%), impulsionată de rezultatele solide din Europa (+5%). Pe regiuni, Europa, Americile și regiunea Asia Pacific au înregistrat fiecare o creștere de circa 5% în 2015. Sosirile în Orientul Mijlocul au crescut cu 3%, în timp ce în Africa, datele disponibile până acum indică o scădere de 3%, în principal datorită rezultatelor slabe din Nordul Africii, care totalizează circa o treime din sosirile din regiune.

Turismul internațional a atins noi culmi în 2015. Performanța robustă a sectorului contribuie la creșterea economică și la crearea de noi locuri de muncă, în multe părți ale lumii. Prin urmare, este critic ca țările să promoveze politici care să încurajeze creșterea continuă a turismului, inclusiv facilitarea călătoriilor, dezvoltarea resurselor umane și sustenabilitate”, a declarat Taleb Rifai, Secretarul General al Organizației Mondiale a Turismului.

2015 a fost influențat de ratele de schimb, tarifele la petrol și de dezastrele naturale sau provocate de om, în multe părți ale lumii. Deoarece mediul actual evidențiază probleme legate de siguranță și securitate, ar trebui să ne amintim că dezvoltarea turismului depinde în mare măsură de capacitatea noastră colectivă de a promova călătoriile sigure. în acest sens, UNTO îndeamnă guvernele să includă administrațiile turistice în procedurile, structurile și planificările lor de securitate, pentru a se asigura că expunerea sectorului la riscuri este minimizată”, a adăugat Taleb Rifai.

Perspective optimiste pentru 2016

Estimările pentru 2016 rămân pozitive, desi la un nivel ușor mai scăzut față de ultimii 2 ani. Estimarea UNWTO este că sosirile turistice internaționale vor crește cu 4% la nivel global în 2016. Pe regiuni, se așteaptă ca creșterea să fie mai puternică în regiunea Asia Pacific (+4% până la 5%) și în Americi (+4% până la +5%), urmată de Europa (+3,5% până la 4,5%). Estimările pentru Africa și Orientul Mijlociu sunt pozitive, deși cu un grad mare de incertitudine și volatilitate.

China, SUA și Marea Britanie conduc creșterea turismului de outbound în 2015

Printre piețele sursă de top ale lumii, China, cu o creștere de două cifre a cheltuielilor în fiecare an din 2004 încoace, continuă să conducă turismul de outbound mondial, lucru de care beneficiază destinații precum Japonia și Thailanda, dar și SUA sau numeroase destinații europene.

Prin contrast, cheltuielile din piețe sursă precum Federația Rusă și Brazilia, dinamice până nu demult, au scăzut semnificativ. în ceea ce privește economiile avansate tradiționale, cheltuielile din SUA (+9%), a doua cea mai mare piață sursă din lume, și Marea Britanie (+6%) au fost impulsionate anul trecut de economiile în revenire.

Sursă foto: www.telegraph.co.uk

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302