România se promovează la ITB Berlin 2017

România se promovează la ITB Berlin 2017
person Horeca
access_time_filled

bran2Ministerul Turismului promovează România la cel mai mare târg de turism din lume, Internationale Tourismus Börse (ITB), organizat în perioada 8-12 martie 2017 la Berlin, Germania.

La ediția din acest an a ITB Berlin, la standul României își vor prezenta ofertele și vor face cunoscute specialiștilor și publicului destinațiile turistice 40 de expozanți, tour-operatori, administrații publice și asociații de promovare, din toată țara.

Standul României are o suprafață de 239 mp și este poziționat în Hala 7.2b, stand nr. 101 a, b din complexul expozițional care totalizează cca. 160.000 mp. România are o participare constantă la acest târg, dedicat atât specialiștilor din domeniul turismului, cât și vizitatorilor, încă din 1970.

Dat fiind faptul că Ministerul Turismului consideră participarea la ITB o șansă extraordinară de promovare a României pe piața externă, dar și o oportunitate de a face cunoscute în străinătate direcțiile de dezvoltare a acestui sector important pentru economia națională, o delegație oficială a instituției, din care fac parte Ministrul Mircea-Titus Dobre și Secretarul de Stat Cristina Ionela Tărteață, va fi prezentă în perioada 7 – 10 martie la Berlin. Cei doi oficiali vor fi prezenți la evenimentele organizate în perimetrul standului național, se vor întâlni cu omologi din țările participante la târg, dar și cu unii dintre cei mai mari tour-operatori din Germania sau cu specialiști în domeniul turismului balneo.

Ministrul Mircea-Titus Dobre va participa, în data de 8 martie, la Silk Road Minister*s Meeting, un eveniment inițiat de Organizația Mondială a Turismului, care va fi deschis de Taleb Rifai, Secretar General al OMT. Silk Road este o inițiativă de dezvoltare economică a țărilor partenere (România este parte a acestui program din anul 2015), turismul fiind unul dintre sectoarele vizate, urmând ruta vechiului Drum al Mătăsii. în 9 martie, oficialul român va avea un prânz de lucru cu omologii săi din Polonia, Serbia, Ucraina, după care, la invitația organizatorilor, va susține un discurs la Salonul Dunării, conferință dedicată dezbaterii proiectelor comune țărilor dunărene în domeniul turismului.

Programul Secretarului de Stat Cristina Ionela Tărteață la Berlin include prezența oficialului român la Consiliul de Cooperare China – UE și întâlniri cu managerii a două importante târguri internaționale de turism, FESPO Zurich și MESSE Stuttgart, pentru a discuta participarea României ca țară parteneră în 2018 și dezvoltarea unor proiecte pilot.

în ceea ce privește activitățile derulate în perimetrul standului României la ITB Berlin, pe toată perioada târgului vor avea loc demonstrații de încondeiat ouă, olărit – ceramică de Cucuteni, realizare și design de port popular românesc și bijuterii tradiționale. înalți oficiali ai țărilor prezente la târg, tour-operatori, jurnaliști români și străini sunt invitați să ne cunoască muzica, dansurile populare, gastronomia tradițională la „Seara Romanească”, un eveniment care îi are ca amfitrioni pe E.S. Emil Hurezeanu – Ambasadorul României în Germania și Mircea Titus Dobre – Ministrul Turismului. în cadrul evenimentului vor performa Ansamblul „Dor Românesc” din Bistrița-Năsăud (județ partener al ediției din acest an al Ministerului la ITB Berlin) și Jezebel, interpretă de muzica tradițională românească, în stil rock, jazz și operă.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302