România și India vor semna un Memorandum de Înțelegere în domeniul turismului

România și India vor semna un Memorandum de Înțelegere în domeniul turismului
person Horeca
access_time_filled

memorandumturismindiaÎn perioada 20-25 mai 2015, Bogdan Pandelică, secretar de stat în cadrul Ministerului Economiei, Comerțului și Turismului, a efectuat o vizită de lucru în India, la invitația omologului său indian, Lalit Panwar. 

Obiectivul principal al vizitei l-a constituit relansarea, consolidarea și dezvoltarea relațiilor economice bilaterale româno-indiene, cu focalizare pe creșterea fluxurilor turistice și repoziționarea României pe harta turistică indiană, piață în plină expansiune la nivel mondial, se arată într-un comunicat.

Discuțiile au evidențiat, pe lângă potențialul enorm al pieței turistice indiene, atât ca exportator, cât și ca importator de turism, și interesul și deschiderea interlocutorilor indieni, respectiv ministerul de turism, federațiile, asociațiile și agențiile de turism tur-operatoare și industria de ramură.

În cadrul discuțiilor cu omologul său Lalit Panwar, secretarul de stat în MECT Bogdan Pandelică a subliniat interesul Guvernului României pentru relansarea și dinamizarea schimburilor economice bilaterale, convenirea unui cadru juridic în domeniul turismului care să răspundă noilor condiții și tendințe circumscrise acestui sector economic.

Oficialul român a participat, la invitația autorităților centrale și ale statului Sikkim, la o Conferință dedicată eco-turismului, turismului rural și cultural, context în care a prezentat publicului indian de specialitate România ca destinație turistică, cu accent pe turismul ecologic și rural.

În marja vizitei, experții celor două părți au negociat și convenit în principiu textul de Memorandum de Înțelegere în domeniul turismului, document ce va fi definitivat și agreat în perioada imediat următoare, astfel încât semnarea acestuia să aibă loc cu prilejul unei prime întrevederi la nivel politic înalt.

Programul vizitei de lucru a inclus, pe lângă discuțiile cu oficialii ministerului de resort, și întrevederi cu principalele federații, asociații și agenții de turism tur-operatoare, care au apreciat inițiativa părții române și s-au arătat extrem de interesate de promovarea destinațiilor turistice românești prin parteneriate cu agențiile similare din România.

Interesul potențialilor turiști indieni este orientat cu precădere spre turismul cultural, balnear, medical, de aventură, de afaceri, de recreere și agro-turism.

Discuțiile cu mediul de afaceri indian au evidențiat necesitatea efectuării unor acțiuni concrete de promovare a circuitelor turistice românești, atât prin organizarea în România de info-trip-uri pentru principalele federații, asociații și agenții tur-operatoare indiene, cât și prin pregătirea adecvată a pieței turistice românești la cerințele specifice turiștilor indieni, se mai precizează în comunicat. Au fost abordate și o serie de aspecte tehnice, inclusiv facilitarea interconexiunilor aeriene și a procedurilor de obținere a vizelor turistice. 

O temă de interes punctual în cadrul discuțiilor cu mediul de afaceri indian a fost dedicată reluării legăturii aeriene directe București – New Delhi operate de TAROM, care ar putea contribui semnificativ la creșterea fluxurilor turistice bilaterale și la transformarea României în centru regional pentru destinațiile din Europa, în special Centrală și de Est.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302