Taleb Rifai propune întărirea prezenţei României în structurile UNWTO

Taleb Rifai propune întărirea prezenţei României în structurile UNWTO
person Horeca
access_time_filled

romaniasiunwtoSecretarul de Stat în Ministerul Economiei, Comerțului și Turismului, Bogdan Pandelică, a condus, în perioada 12-13 mai a.c., delegația României prezentă la cea de a 58-a sesiune a Comisiei pentru Europa a Organizației Mondiale a Turismului (World Tourism Organization – UNWTO), desfășurată la Haifa, Israel, informează Ministerul Economiei, Comerțului și Turismului.

Principalul obiectiv al reuniunii a fost acela de a identifica noi căi de acțiune privind provocările turismului european pentru perioada 2016-2017, pregătind totodată și lucrările adunării generale a UNWTO, ce va avea loc in toamna acestui an, în Medelin, Columbia.

România și-a confirmat, alături de statele europene, dorința de a susține dezvoltarea durabilă a turismului, cu respectarea principiilor de securitate, siguranță și accesibilitate.

Tema integrării turismului, în general, și a turismului cultural, în mod special, în noile tendințe din tehnologia informaților si a comunicațiilor mobile a ocupat, în acest sens, un loc central al discuțiilor în cadrul seminarului „Tehnologii mobile pentru îmbunătățirea experienței turistice”. Participanții au fost informați cu privire la cele mai bune exemple de aplicații interactive in turism, jocuri inspirate din realitatea turistică, precum și alte moduri unice de a îmbunătăți experiența turistică.

În marja conferinței, demnitarul român a avut o serie de întâlniri în cadrul cărora a abordat subiecte de importanță majoră pentru România în domeniul turismului. Astfel, discuțiile purtate cu Secretarul General al UNWTO, Taleb Rifai, au vizat aspecte privind dezvoltarea turismului românesc prin creșterea competitivității și a capacitații de management al calității companiilor si organizațiilor din domeniu, precum și înscrierea României in programul „Drumul Mătăsii”, alături de celelalte 32 de state membre. A fost discutat, totodată, regimul vizelor turistice, în vederea sporirii numărului de vizitatori din state non-membre UE în România.

Reprezentantul UNWTO a propus, de asemenea, întărirea prezenței României în structurile Organizației Mondiale a Turismului, detaliile acestei colaborări urmând să fie stabilite ulterior de către reprezentanți ai Ministerului Economiei, Comerțului și Turismului și ai Organizației Mondiale a Turismului.

În cadrul întrevederii secretarului de stat Bogdan Pandelică cu Amir Halevi – Director General în Ministerul Turismului din Israel au fost evocate bunele relații de colaborare la nivelul celor două instituții, care au generat creșterea continuă a nivelului de călătorii turistice în ambele sensuri, discuția celor doi oficiali concentrându-se asupra noilor oportunități de sprijinire comună a turismului. A fost subliniată, în acest sens, necesitatea promovării, de către partea israeliană, a unor pachete de servicii mai accesibile, de tipul city break-urilor, care să mărească accesibilitatea la programe turistice în Israel. Partea română a menționat oportunitatea promovării pe piața israeliană, pe lângă pachetele devenite tradiționale de turism medical si „turism la rădăcini”, și a altor tipuri de programe turistice (turism tematic sau cultural).

Secretarul de stat român și oficialul israelian au adresat invitații reciproce de realizare de vizite la nivelul celor două instituții.

Turismul, ca ramură importantă a activității economice, beneficiază de prognoze pozitive, fiind printre putinele sectoare pentru care se așteaptă o creștere anuală de 3.3%, la nivel global.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302