Țările ASEAN pot câștiga până la 10 milioane de noi turiști prin facilitarea vizelor

Țările ASEAN pot câștiga până la 10 milioane de noi turiști prin facilitarea vizelor
person Horeca
access_time_filled

vizeturisticeasiaUn nou raport publicat de Organizația Mondială a Turismului și World Travel&Tourism Council arată că îmbunătățirea proceselor de acordare a vizelor în țările ASEAN (Asociația Națiunilor din Sud-Estul Asiei) ar putea genera un plus de 6 până la 10 milioane de vizitatori până în anul 2016.

Raportul referitor la impactul facilitării vizelor în statele membre ASEAN arată că regiunea este una din cele mai accesibile din lume în ceea ce privește solicitările de vize turistice. Colaborarea dintre țări și progresele recente din regiune pentru a facilita acordarea de vize, inclusiv abordările progresive de a implementa noi politici de vize, s-au dovedit a fi niște reușite. Această colaborare dintre statele ASEAN face parte din eforturile comune de a îmbunătăți integrarea socială în regiune și de a crește sectoarele naționale și regionale de travel și turism, care să ducă la noi investiții în aceste sectoare și implicit la crearea de noi locuri de muncă.

În ciuda realizărilor, încă sunt multe lucruri de îmbunătățit. Potrivit raportului, țările ASEAN au de câștigat între 6 și 10 milioane de noi turiști până în 2016 din îmbunătățirea procesului de acordare a vizelor. Veniturile suplimentare generate de acești turiști ar putea ajunge între 7 și 12 miliarde de dolari. Mai mult, numărul total al locurilor de muncă create ca urmare a acestei creșteri este estimat să se situeze între 333.000 și 654.000.

stateASEAN

Secretarul general al Organizației Mondiale a Turismului, Taleb Rifai a declarat: „Aș dori să felicit liderii ASEAN pentru viziunea lor de a face o prioritate din facilitarea călătoriilor în vederea dezvoltării economice și să îi îndemn să continue să sprijine acest obiectiv important”. „Într-adevăr, chiar dacă ASEAN este una dintre cele mai accesibile regiuni în termeni de vize turistice, acest raport arată clar cât de oportun este în continuare să fie sprijinite politici de vize îmbunătățite, ca mijloc de a genera creștere economică, creare de noi locuri de muncă și integrare regională prin intermediul turismului, în economiile ASEAN„, a adăugat Taleb Rifai.

Statele membre ASEAN sunt Brunei Darussalam, Cambodgia, Indonezia, Laos, Malaezia, Myanmar, Filipine, Singapore, Thailanda și Vietnam.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302