Turismul a contribuit cu 9,5% la economia globală în 2013

Turismul a contribuit cu 9,5% la economia globală în 2013
person Horeca
access_time_filled

contributiepibturismIndustria de travel și turism a contribuit cu 9,5% la PIB-ul global în 2013, potrivit celui mai recent studiu al World Travel & Tourism Council (WTTC) despre impactul industriei în economia globală. Contribuția industriei de travel și turism la economia mondială a crescut pentru al 4-lea an consecutiv și se așteaptă să înregistreze o creștere și mai puternică în 2014. Potrivit WTTC, turismul a crescut mai rapid decât alte industrii importante precum serviciile financiare, retail și distribuție sau industria prelucrătoare.

Potrivit studiului de impact al WTTC, în 2013:

 • Contribuția totală a industriei de travel și turism la economia globală a crescut la 9,5% (aproape 7 trilioane dolari americani)
 • Industria de travel și de turism contină să depășească media economiei, în termeni de creștere (3% versus 2%) 
 • Industria a crescut mai repede decât alte industrii importante precum serviciile financiare și de afaceri, retail și distribuție, servicii publice, transport și industria prelucrătoare. 
 • 4,7 milioane de noi locuri de muncă au fost create anul trecut ca urmare a activității turistice
 • Industria a sprijinit aproape 266 milioane de locuri de muncă – ceea ce înseamnă că 1 din 11 locuri de muncă de la nivel mondial este în turism. 
 • Cheltuielile efectuate de turiștii internaționali au depășit așteptările și au crescut cu 4% la 1,3 trilioane de dolari americani. 
 • În 2013 s-a înregistrat în mod special o creștere puternică a cheltuielilor din partea turiștilor din China, Rusia, Brazilia, Indonezia, Turcia și Egipt, către alte destinații. 
 • Economiile care au beneficiat de creșterea veniturilor din găzduirea turiștilor internaționali includ US, UK, Thailanda, Hong Kong, Turcia, Japonia, Grecia, Rusia și Indonezia.

Potrivit studiului WTTC, în 2014:

 • Industria de travel și turism se așteaptă să depășească din nou media economiei, în termeni de creștere (4,3% versus 2,8%)
 • Se anticipează că se va înregistra o creștere de 4,8% a cheltuielilor efectuate de turiștii internaționali. 
 • China se așteaptă să înregistreze cea mai mare creștere din rândul statelor G20 în 2014. 
 • Industria de travel și turism se așteaptă să genereze circa 6,5 milione de noi locuri de muncă la nivel global în 2014.

„Datele WTTC subliniază că industria de travel și turism este un motor cheie pentru creșterea economică la nivel mondial, pe care guvernele nu își pot permite să îl ignore. 2013 a fost un an foarte bun, iar 2014 se pare că va fi un an și mai bun, datorită creșterii veniturilor și a șomajului în scădere în multe țări, precum și a puterii de cumpărare în creștere. Turismul internațional va crește ușor mai rapid decât turismul domestic, clasa de mijloc în expansiune, în special în piețele emergente, jucând un rol important în acest sens”, a declarat David Scowsill, Președinte și CEO WTTC.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302