10 destinatii turistice recomandate pentru 2011

10 destinatii turistice recomandate pentru 2011
person Horeca
access_time_filled

10 destinatii turistice recomandate pentru 2011

Hilton Worldwide in parteneriat cu Lonley Planet au intocmit lista celor 10 destinatii turistice care merita sa fie in itinerariul oricarui turist, dar pe care acesta nu s-a gandit sa le viziteze.

evian1

Evian, Franta

Situat pe malurile Lacului Geneva, inconjurat de ape albastre adanci si munti maiestuosi, Evian-les-Bains are cateva surprize de oferit turistilor. Localizat in Franta, dar cu vedere spre Elvetia, Evian are o mostenire istorica important, cu arhitectura care incadreaza strazile orasului. Modernul Palais Lumiere si Les Thermes Evian atrag turistii care doresc sa se relaxeze profitand de preturile la spa-urile publice.

vilamoura

Vilamoura, Portugalia

Resortul Vilamoura este inima Algrave, parte a Portugaliei recunoscuta pentru frumusetile naturale si soare. De-a lungul timpului aceasta zona a devenit preferata celor care isi doresc vacante insorite, gurmanzilor, pasionatilor de golf si iubitorilor de spa. Vilmoura ofera unele dintre cele mai bune conditii de windsurfing din Europa, iar in Olhao, zona pe care gurmanzii care prefera pestele si fructele de mare trebuie sa o viziteze, se gasesc numeroase restaurante care prepara peste proaspat din ocean.

toledo2

Toledo, Spania

Toledo este cunoscut ca La Ciudad Imperial (Orasul Imperial), acesta este Roma Peninsulei Iberice, cu moschee, sinagogi, biserici si numeroase muzee. Strazile inguste dispuse ca un labirint si pietele din Toledo reprezinta influentele oraselor Damascus, Cairo sau Maroc. Mostenirea arhitecturala a orasului se reflecta in grandoarea catedralei gotice si trasaturile reci ale Alcazar.

haga

Haga, Olanda

Daca intrebati un olandez care este orasul preferat din tara lor, raspunsul va fi de cele mai multe ori Haga. Cunoscuta oficial ca Gravenhage, Haga este locul guvernarii olandeze si casa familiei regale. Oferind turistilor o arhitectura deosebita, bulevarde si parcuri verzi, galerii de arta prestigioase, o bucatarie internationala apetisanta, muzee si o viata de noapte dinamica.

dresden2

Dresden, Germania

Dresden este recunoscut ca orasul privelistilor care-ti taie rasuflarea, dominate de domuri ale palatelor, bisericilor si cladirilor impunatoare. Capitala saxona a fost numita”Florenta Nordului” in secolul XVIII, dar a fost decimata in timpul Celui de-al Doilea Razboi Mondial. Muzeele de top trebuie vizitate, iar gradinile de vara de pe malurile raului ale orasului supravietuitor sunt o incantare aproape mediteraneana.

Dubrovnik4

Dubrovnik, Croatia

Dubrovnik nu mai este un secret pentru turistii de pretutindeni. Lordul Byron nu a exagerat cand a descries Dubrovnikul ca”perla Adriaticii”. Zidurile cladirilor in stil baroc delimiteaza strazile pavate cu marmura se desfata in razele soarelui de la Marea Adriatica. Pe principala strada pietonala, Placa, se gasesc numeroase cafenele si magazine, iar strada este incadrata de monumente grandioase. Peisajul orasului este completat de plajele, micile peninsule si numeroase insule care isi fac aparitia in mare.

antwerpen-skyline

Antwerp, Belgia

Orasul belgian a devenit un punct de atractie esential al Europei. Apreciat de mogulii modei, impatimiti ai cluburilor, iubitori de arta si furnizori de diamante, al doilea oras ca marime al Belgiei isi etaleaza faima si aprecierea. Tot orasul este un muzeu architectural, de la fortaretele medievale de pe malul raului, la creatii arhitecturale moderne cu vedere la rau. Ca destinatie de weekend Antwerpul concureza cu atractiile celor mai faimosi rivali.

lecce2

Lecce, Italia

Orasul italian in lumina soarelui poate fi ametitor. Bisericile cu arhitectura baroca: coloane cu capete sparanghel, deocoruri deosebite si incadrate de statuete cu fiarele mitice ale noptii. in secolul XVIII entuziastul voiajor Thomas Ashe a spus ca Lecce este cel mai frumos oras al Italiei, dar Marchese Grimaldi mai putin impresionat de arhitectura orasului a spus ca fatada Santa Croce l-a facut sa se gandeasca ca un nebun a avut un cosmar. Cu toate acestea orasul este punctul de baza in explorarea Peninsulei Salentina.

09-Al-Hamra-Village_Site Image

RAK, Emiratele Arabe Unite

Trecut cu vedrea in brosurile turistice, Ras al-Khaimah, simplificat RAK, este o destinatie subevaluata pentru vizitatorii catre EAU. Situat in apropierea Muntilor Hajar, emiratul de nord este vazut ca poarta catre Paninsula Musandam a Omanului. Privelistile desertice, combinate cu cele montane, dar si plajele din apropiere cu ape limpezi uimesc vizitatorul.

philadelphia-3

Philadelphia, Statele Unite

Situat la 145 km de New York, Philadelphia a stat mult timp in umbra Big Apple. Existenta lui era remarcata datorita faptelor istorice petrecute aici, excursii spre Liberty Bell, urmate de pranzuri cu Philly cheese steaks, dar fara sa atraga vizitatorii in alt fel. Dar Philadelphia are multe de oferit, explorarea Fairmount Park si a cartierelor renascentiste, viata de noapte activa, piese de teatru, concerte simfonice, muzica live sau clubbing.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302