Faimosul monument Stonehenge a primit 11 milioane de lire sterline

Faimosul monument Stonehenge a primit 11 milioane de lire sterline
person Horeca
access_time_filled

Faimosul Stonehenge a primit 11 milioane de lire sterline

Institutia English Heritage, care se ocupa cu administrarea monumentelor istorice din Anglia, a primit 11 milioane de lire sterline pentru restaurarea complexului Stonehenge, din partea organizatiei Heritage Lottery Foundation, care se ocupa cu redirectionarea unui procent din castigurile Loteriei Nationale din Anglia catre restaurarea si intretinerea patrimoniului national.

stone

English Heritaje a anuntat de anul trecut intentia de a construi un nou centru pentru turisti la Stonehenge si de a face imbunatatiri serioase la cel mai important monument preistoric din Anglia, printr-un proiect in valoare de 27 de milioane de lire sterline. Chiar si asa mai trebuie 9 milioane de lire sterline, dar institutia este optimista si convinsa ca va termina constructia pana in 2013.

stonehenge-from-above-692016-ga

Constructia noului centru fusese suspendata, dupa ce fondurile promise de Guvern au fost retrase in vara acestui an, ca parte din reducerea cheltuielilor publice, facand imposibila inaugurarea noului centru pana la Jocurile Olimpice din 2012. Noul plan de restaurare include si reorganizarea centrului turistic, unde in prezent exista doar un singur bufet pentru cei aproximativ 1 milion de vizitatori care ajung anual la Stonehenge.

stonehenge cu luna

Presedintele English Heritage, baroneasa Kay Andrews a declarat : „Suntem extrem de recunoscatori pentru acest grant generos. Nu numai ca ajuta la restrangerea deficitului de finantare, dar trimite un mesaj de incredere privind beneficiile pe care le ofera acest proiect turismului, economiei locale si in special turistilor care vin la Stonehenge”.

stonehenge-1

Stonehenge este cel mai important monument preistoric din Anglia, situat in comitatul Wiltshire. Constructia ansamblului Stonhenge a inceput in anul 3.000 i.C. Este construit din pietre cu inaltime de 6 metri si greutate de pana la 50, aduse aici probabil de la o distanta de 322 de km din Campia Salisbury din sudul Angliei.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302