5 proiecte de afaceri eco pentru Delta Dunării, premiate

5 proiecte de afaceri eco pentru Delta Dunării, premiate
person Horeca
access_time_filled

Pentru a sprijini dezvoltarea unor afaceri sustenabile în Delta Dunării, în domeniul ecoturismului, Asociația Salvați Dunărea și Delta și Petrom au premiat în cadrul proiectului „Afaceri eco în Delta Dunării” 5 idei de afaceri, cu suma de 1000 de euro fiecare. Juriul a ales cele 5 proiecte de ecoturism evaluându-le din punct de vedere al originalității, al grijei pentru conservarea naturii și protejarea valorilor naturale și culturale și pentru dezvoltarea comunităților locale din Deltă. Iată cele 5 proiecte de afaceri premiate:

•    Lenuța Chiriac din C. A. Rosetti își va pregăti proprietatea din zona Grindului Letea pentru agro-ecoturism. Își va hrăni oaspeții cu produse din gospodărie și din grădină, crescute fără pesticide și gătite după rețete tradiționale.
•   lipovean Cu experiență dobândită în construcții, Vasile Sârbov va amenaja în Sfiștofca o casă de oaspeți tipic lipovenească, cu elemente moderne de confort, și va prezenta vizitatorilor cultura locală la prețuri pentru toate buzunarele. Se bazează pe ajutorul consătenilor săi, care vor fi implicați în activitățile artistice și vor fi ghizi locali.
•    Mihaela Feodorov va deschide un stand de produse locale naturale și de suveniruri, în cadrul unui restaurant din localitatea Lunca. Turiștii vor putea duce acasă tradiționala zacuscă de pește sau delicioasele dulcețuri preparate cu fructe din livada restaurantului.
•    Alexandru Irimia din Sulina pregătește un ghid online pentru turiști, un website cu soluții personalizate pe dorințele turistului.
•    Mihail Isarev va pune bazele unui punct de informare a turiștilor care ajung în Sulina, pentru promovarea pensiunilor și a serviciilor culturale locale. El va centraliza informații despre pensiuni, activități și servicii oferite de ghizii locali.

deltaicÎntrucât Asociația Salvați Dunărea și Delta promovează ecoturismul în Delta Dunării și militează pentru respectarea principiilor de turism responsabil în zonele naturale, toți participanții la cursul de ecoturism vor primi sprijin din partea experților SDD în legatură cu dezvoltarea micilor lor afaceri. ,,Sperăm să vedem primele rezultate la debutul următorului sezon turistic în Delta Dunării”, se arată în comunicatul de presă.
Asociația Salvați Dunărea și Delta a organizat în cadrul proiectului „Afaceri eco în Delta Dunării” un seminar pentru dezvoltarea abilităților antreprenoriale în domeniul ecoturismului, în perioada 7-8 octombrie, destinat localnicilor din Delta Dunării. Seminarul a avut ca scop familiarizarea participanților cu toate aspectele realizării unor proiecte ecoturistice și formarea profesională a localnicilor în vederea dezvoltării locale durabile, prin armonizarea intereselor economice cu obiectivele de conservare și protejare a biodiversității.
Având în vedere impactul negativ pe care tipul de turism practicat în prezent îl are asupra mediului deltaic, acest program și-a propus formarea localnicilor care desfășoară activități de turism în Delta Dunării în spiritul principiilor de turism responsabil în zonele naturale. Totodată, cursul a urmărit promovarea alternativelor de turism care corespund specificului Deltei și care pot genera beneficii pentru comunitățile deltaice.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302