7 concluzii după Bursa Litoral – Delta Dunării 2013

7 concluzii după Bursa Litoral – Delta Dunării 2013
person Horeca
access_time_filled

Cel mai important eveniment de contractare a bazei hoteliere de pe Litoral și din Delta Dunării pentru sezonul 2013, care s-a desfășurat în primul weekend din luna septembrie, a reprezentat un prilej pentru specialiști de a trage câteva concluzii după sezonul estival care tocmai s-a încheiat. Potrivit Asociației Litoral – Delta Dunării (organizatorul evenimentului) concluziile Bursei au fost următoarele:

1. Sezonul estival 2012 a fost cel mai bun din ultimii 4 ani, lucru care se datorează atât programelor speciale lansate de Asociația Națională a Agențiilor de Turism (ANAT) și de hotelieri, cât și suitei de evenimente atrase și derulate în permanență în toate stațiunile de pe Litoral.
2. Hotelierii și investitorii în turism solicită ferm modificări legislative urgente care să atragă dezvoltarea investițiilor hoteliere și o mai puternică promovare a destinațiiilor românești – reducerea fiscalității pentru a putea concura cu tarile vecine care vând un produs turistic similar, reducerea TVA și aplicarea acestei reduceri la cazare cu pensiune completă și all inclusive, introducerea stimulentelor pentru atragerea de turiști străini, susținerea zborurilor charter către aceste destinații.

litoral

3. Ministerul Turismului s-a angajat să promoveze programele speciale ale patronatelor din turism și să investească mai mult în promovarea destinațiilor turistice românești.
4. Pentru Sezonul estival 2013 se estimează o crestere de maxim 5% a tarifelor pe Litoral, în unitățile în care hotelierii vor investi în upgradarea serviciilor oferite.
5. În sezonul 2013 se va continua lansarea Ofertelor Speciale de tipul „Înscrieri Timpurii”, „Litoralul pentru toți”, „Litoralul pentru toți – All inclusive”, „Zile gratuite de Vacanță”, etc. și vor fi lansate în premieră programele „Seniori pe Litoral” și „Clubbing la Mamaia – All night long Romanian Riviera!”.
6. Se preconizează o creștere a numărului de turiști străini pentru Sezonul 2013 ” „Suntem în discuții avansate cu touroperatori polonezi, israelieni, iranieni și germani, pentru derularea de zboruri charter către aeroporturile Constanța și Tulcea„, se arată în comunicatul de presă emis de Asociația Litoral-Delta Dunării.
7. Se estimează că un numar mai mare de hoteluri de pe Litoral va introduce în ofertă pachetele de vacanță „All Inclusive”, care s-au bucurat de un real succes în vara 2012.

litoral2013

„Sezonul 2012 a reușit să aducă O 9atitudine în turism!. Suntem mândri și bucuroși în același timp. Am dovedit că se poate! Acum începem să lucrăm la un „Master Plan Litoral ” Delta Dunării”, o strategie pe fiecare stațiune, alături de hotelieri, autoritățile locale, agențiile de turism, operatorii privați implicați în turismul local. Avem nevoie de o actualizare a Master Planului realizat de Organizatia Mondială a Turismului în anul 2007, care să corespundă cu necesitățile și realitățile actuale ale dezvoltării și promovării Litoralului și Deltei Dunării”, a declarat Corina Martin, președintele Asociației Litoral – Delta Dunării.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302