Peste 17 milioane de euro disponibile prin Regio pentru proiecte în turism

person Horeca
access_time_filled

Peste 17 milioane de euro sunt puși la dispoziția celor interesați să acceseze fonduri europene nerambursabile pentru noi proiecte de dezvoltare a turismului, anunță Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului.

Finanțarea este asigurată prin Programului Operațional Regional 2007-2013 (Regio), Axa 5, domeniul major de intervenție DMI 5.2 „Crearea, dezvoltarea, modernizarea infrastructurii de turism pentru valorificarea resurselor naturale și creșterea calității serviciilor turistice”.

Autoritatea de Management a programului Regio din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale și Turismului (MDRT) a anunțat pe 12 septembrie a.c., lansarea unui nou apel de proiecte pentru DMI 5.2, pentru regiunile Sud-Vest și Centru.

banieuropeni

Astfel, începând cu data de 23 octombrie 2012, la sediile Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia și al Agenției pentru Dezvoltare Regională Centru pot fi depuse noi cereri de finanțare pe domeniul menționat.

Ghidul solicitantului actualizat poate fi consultat pe site-ul programului Regio, la link http://www.inforegio.ro/

Apelul de proiecte beneficiază de un buget orientativ în valoare de 17,84 de milioane de euro, din care circa 14,23 de milioane de euro sunt alocați pentru regiunea Sud-Vest, restul de circa 3,61 de milioane de euro revenind regiunii Centru. Cererea de proiecte este cu depunere continuă, până la depășirea cu 50% a alocării financiare.

Lansarea apelului are drept scop acoperirea alocării financiare destinate DMI 5.2 din cadrul programului Regio.

Pentru perioada 2007-2013, Regio are un buget orientativ de 4,3 milioane de euro, din care circa 3,5 milioane de euro reprezintă fonduri europene nerambursabile alocate României din Fondul European de Dezvoltare Regională. La data de 3 septembrie a.c., programul Regio avea un stadiu de contractare de 94,67% (raportat la sumele FEDR alocate), corespunzător unui număr de 3.158 de contracte de finanțare semnate cu beneficiarii programului.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302