7 greșeli comune pe care le fac restaurantele în social media

7 greșeli comune pe care le fac restaurantele în social media
person Horeca
access_time_filled

Social media este unul dintre instrumentele de marketing pe care restaurantele ar trebui să mizeze în strategia lor de promovare digitală. însă nu e suficient doar să fii acolo, trebuie să știi să folosești acest instrument de marketing în mod corect, pentru a avea rezultate. Din păcate, foarte multe restaurante folosesc acest canal de promovare “după ureche”; vă prezentăm 7 greșeli comune pe care le fac restaurantele în social media:

1. CONFUNDĂ PAGINA RESTAURANTULUI CU CONTUL PERSONAL

Nu este nimic rău în a folosi Twitter, Facebook și Pinterest în scop personal, dar nu confunda pagina restaurantului cu contul personal. A posta conținut neadecvat business-ului tău (care nu are nicio legătură cu acesta), îi va face confuzi pe followerii tăi și, în cel mai rău caz, aceștia vor înceta să îți mai urmărească activitatea online.

2. NU POSTEAZĂ SUFICIENT DE DES

Ai creat o pagină cu gândul de a-ți promova restaurantul, dar nu ai mai vizitat-o de o bună perioadă de timp? Dacă nu postezi nimic pe acea pagină, nici ea nu îți va aduce nimic în schimb… Nu trebuie să postezi zilnic, dar este important să fii prezent acolo și să continui să interacționezi cu clienții și, de ce nu, și cu alte branduri.

3. POSTEAZĂ PREA DES

A nu posta suficient de des nu este bine, dar a posta prea des poate deveni de-a dreptul dăunător pentru business-ul tău. E bine că îți dorești să fii activ, dar ai grijă cât de activ pentru că s-ar putea să le induci clienților o stare de suprasaturație. Ai văzut vreodată o reclamă la televizor de prea multe ori? După un timp, ea își pierde efectul și schimbi canalul atunci când reîncepe să ruleze. Același lucru se întâmplă și în canalele sociale. Postările prea dese nu sunt indicate!

4. NU RĂSPUND LA COMENTARIILE CLIENÈšILOR

întreaga esență a „social media” este de a fi social. Platformele social media sunt făcute pentru interacțiune, așa că nu ignora acest aspect. Unul dintre principalele beneficii ale canalelor social media este că îți permit să interacționezi cu clienții la un nivel mai personal. Dacă nu faci asta, ei vor simți că îi tratezi cu răceală. De exemplu, dacă cineva postează un comentariu (fie el pozitiv sau negativ) și tu nu îi răspunzi, s-ar putea să îi lași un “gust” amar acelei persoane, lucru care ar putea avea un impact negativ asupra brandului tău. Fă tot ce îți stă în putință să răspunzi, fie public sau prin mesaje private, la fiecare întrebare.

Transformă comentariile negative în comentarii pozitive, prin recunoașterea problemelor pe care le semnalează clientul (dacă este cazul) și prin furnizarea de soluții. Atenție: răspunsurile automate la comentariile negative pot supăra clienții, așa că acordă-ți timp pentru a scrie comentarii personalizate.

Din când în când, angajează-te în dialoguri cu followerii și adresează-le diverse întrebări precum: Care este mâncarea preferată? Ce vă place cel mai mult la restaurantul nostru? Acestea vor aduce interacțiuni pozitive pe pagina restaurantului.

          7             

5. FOLOSESC PAGINA RESTAURANTULUI DOAR CA PE UN INSTRUMENT PROMOÈšIONAL

Nu folosi pagina restaurantului doar pentru a sublinia promoțiile și ofertele. Asigură-te că, din când în când, împărtășești lucruri interesante și amuzante despre restaurant și împrejurimi.

 

6. NU îNÈšELEG CĂ îN SOCIAL MEDIA CONÈšINUTUL ESTE REGE

Acest punct este legat de cel anterior. Nu te poți aștepta să atragi atenția oamenilor dacă tot ce faci este să le spui cât de minunat este restaurantul tău, cât de delicioasă e mâncarea pe care o servești sau cât de perfecte sunt evenimentele tale. Trebuie să adaugi valoare pentru a menține interesul audienței tale. Și prin valoare nu înțelegem doar discount-uri sau concursuri, ci o abordare echilibrată și multă imaginație în ceea ce privește conținutul, care să ajute audiența să rămână conectată și implicată.

7.  POSTARE îN MOMENTE NEPOTRIVITE

Timpul în care postezi are un impact major asupra succesului campaniei din social media. Atât momentul din zi cât și vremea de afară au un rol important în succesul postărilor. Astfel, dacă afară ninge și este ger, nu promova înghețata „vedetă” din meniul tău.

Sursele pentru acest articol includ:

www.restaurantengine.com și www.hotelogix.com.

                                                                                                                                                                             Diana SBâRCEA

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302