A fost lansat Ghidul Verde Michelin pentru România

A fost lansat Ghidul Verde Michelin pentru România
person Horeca
access_time_filled

1_Coperta_GhidulVerdeMichelin_Romania_bibÎn cadrul Salonului Internațional de Carte Bookfest a fost lansată ediția românească a Ghidului Verde Michelin. Autorii ghidului au călătorit în întreaga țară timp de mai multe luni și au vizitat numeroase obiective turistice. Astfel pentru ediția din acest an a Ghidului Verde Michelin au fost selectate 8 destinații turistice românești, cărora li s-a acordat cea mai înaltă distincție a Ghidului Verde și anume trei stele, care înseamnă „de vizitat neapărat”.
„Michelin a creat primul ghid de călătorie cu peste 100 de ani în urmă pentru a promova călătoriile rutiere și pentru un condus mai sigur. Astăzi, divizia Michelin Travel & Lifestyle oferă călătorilor o gamă largă de ghiduri turistice, hărți, informații online pentru călătorie, accesorii auto și încălțăminte care oferă garanția Michelin de calitate și consitență pe care consumatorii o așteaptă de la una dintre cele mai apreciate mărci din lume”, se arată în comunicatul de presă transmis cu ocazia lansării variantei în limba română a Ghidului Verde Michelin pentru România.

Cetatea_Prejmer•    Mănăstirile din Bucovina, Maramureșul, Dragomirna, Sibiul, Transfăgărășanul, Horezu, Prejmerul și Delta Dunării sunt cele 8 situri turistice de la noi care au primit cea mai înaltă distincție a Ghidului Verde Michelin – trei stele.
•    Au primit 2 stele Mănăstirea Cozia, Mănăstirea Arnota, Culoarul Rucăr-Bran, Biserica Domnească Sf. Nicolae – Curtea de Argeș, Castelul Bran, Centrul Istoric (piața Sfatului, Biserica Neagră) Brașov, Mănăstirea Arbore din Bucovina.
•    Monumentul de la Adamclisi, Mănăstirea Govora, Strada Sforii din Brașov, Moscheea Ali Ghazi Pașa din Babadag au primit o stea din partea specialiștilor Michelin.

Ghidul_Verde_Michelin_Romania_Coperta_1_5cc63ab7b1Ghidul Verde Michelin pentru România are 368 de pagini și include 22 de hărți, aproximativ 600 de adrese (din care 400 cu locuri de cazare și restaurante) și 160 de fotografii, toate fiind împărțite în trei secțiuni pe trei culori: albastru pentru „Planificarea Vacanței Tale”, portocaliu pentru „Introducere în România” și verde pentru „Descoperirea României”.
Harta de pe copertă permite cititorilor să surprindă dintr-o privire toate locurile importante, care sunt evaluate cu stele. Aceste locuri sunt apoi prezentate în detaliu, împreună cu sugestii de camere pentru cazare și restaurante, selectate de către echipa editorială având în vedere toate bugetele.

bucovina
Stelele din Ghidul Verde Michelin sunt acordate pentru impresia turistului care ajunge în zonă pentru prima dată, renumele destinației, patrimoniul său cultural, comoditatea și confortul oferit vizitatorului, autenticitatea și farmecul regiunii, calitatea primirii etc.
Ghidul Verde Michelin pentru România a fost creat de către experții Grupului Michelin cu sprijinul Departamentului de Cartografie al Michelin România, ulterior fiind tradus și publicat de editura Meteor Press.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302