Afacerile din turismul românesc, stimulate de un nou proiect european

Afacerile din turismul românesc, stimulate de un nou proiect european
person Horeca
access_time_filled

Dezvoltarea afacerilor în turismul românesc va fi susținută printr-un nou proiect european lansat recent, intitulat „CeReRe în Turism – Centre Regionale de Resurse în Turism și Servicii integrate pentru stimularea antreprenoriatului în sectorul turismului”. Proiectul, în valoare de peste 16 milioane lei, a fost lansat de Asociația Europeană pentru o Viață mai Bună, care va implementa acest proiect în România, în parteneriat cu două firme de consultanță din Grecia.
plancasaProiectul vizează promovarea culturii antreprenoriale în sectorul turismului prin creșterea abilităților și competențelor românilor de a materializa idei de afaceri. Acesta va fi implementat în trei regiuni din țară: București-Ilfov, Sud-Muntenia, Nord-Est. Antreprenorii din aceste regiuni vor participa la cursuri de formare, vizite de studiu în țări din Uniunea Europeană și vor primi consultanță din partea profesioniștilor din Grecia.

Cele două firmele grecești partenere în proiect- Bolt International Consulting și Diastasi Training and Consulting Services – vor întocmi un manual de bune practici în turism pentru români și vor ajuta la înființarea a două centre regionale de resurse în turism care vor asigura sprijin continuu și servicii integrate pentru oamenii de afaceri. Managerii proiectului anticipează că aproximativ 2500 de persoane vor primi materiale informative privind antreprenoriatul în domeniul turismului prin intermediul acestui proiect.
start2„Turismul este esențial pentru dezvoltarea economică viitoare a țării și are un potențial de expasiune uriaș. În România există numeroase resurse naturale care pot fi explotate, iar românii sunt oamenii ospitalieri, așa că turiștii vor fi cu siguranță atrași de țara noastră”, a declarat Dana Gontineac, managerul proiectului.
Există, desigur, și câteva dezavantaje pentru dezvoltarea turismului în România. „Lipsa infrastructurii, lipsa personalului instruit în servicii de management în turism, precum și lipsa de servicii adiacente care să suplinească potențialul turistic în anumite zone au împiedicat dezvoltarea turismului românesc. De aceea, prin acest proiect, cu ajutorul partenerilor noștri din Grecia, ne propunem să promovăm cultura antreprenorială prin creativitate și inovare și prin formarea profesioniștilor din domeniul turismului”, a mai declarat Dana Gontineac.
Proiectul „CeReRe în Turism – Centre Regionale de Resurse în Turism și Servicii integrate pentru stimularea antreprenoriatului în sectorul turismului” beneficiază de un buget de peste 16 milioane de lei și este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Sursa: Romania Libera

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302