ANAT invita companiile din turism in proiectul “Practica in turism”

ANAT invita companiile din turism in proiectul “Practica in turism”
person Horeca
access_time_filled

ANAT invita companiile din turism in proiectul „Practica in turism”

Asociatia Nationala a Agentiilor din Turism (ANAT) organizeaza a patra editie a programului de internship „Practica in turism”, in perioada 21 martie-21 mai 2011, impreuna cu Academia de Studii Economice Bucuresti (ASE) si Clubul de Turism si Ecologie ECOTUR. Ideea proiectului a plecat de la doua puncte cheie: nevoia de practica resimtita in mediul studentesc, precum si nevoia de forta de munca din mediul profesional.

internship

Proiectul isi propuna sa atraga cel putin 100 de studenti, din diferiti ani de studiu, in programul de internship „Practica in turism” si sa creasca gradul de absorbtie in industria ospitalitatii a studentilor ce termina studiile in acest domeniu, cu minim 25%.

„Invitam toate agentiile de turism si hotelurile care doresc sa se implice in proiectul Practica in turism sa se inscrie la ANAT (office@anat.ro), pana pe data de 21 februarie a.c.”, se arata in comunicatul ANAT.

in practica

Practica propriu-zisa a studentilor se desfasoara in perioada 21 martie – 21 mai si presupune efectuarea unor stagii de intership, pe o perioada limitata (2 luni), pornind de la nevoia de invatare a studentului, cat si de la aceea de recrutare a agentilor economici interesati. in perioada 21 februarie – 4 martie are loc inscrierea participantilor pe baza de CV si scrisoare de intentie, iar in perioada 7-11 martie va fi facuta selectia, de catre departamentul de resurse umane al agentiilor de turism.

succes

„ANAT saluta cea de-a patra editie a programului de internship Practica in turism si va invita sa dati curs beneficiilor acestei actiuni(…) in mod evident, exista avantaje pentru ambele parti implicate: dumneavoastra beneficiati de o forta de munca tanara, usor adaptabila si pe care o puteti pregati in maniera proprie in vederea angajarii, iar studentii au ocazia de a pune in practica notiunile teoretice acumulate in facultate, reducand considerabil timpul alocat cautarii unui loc de munca”, se arata in comunicatul ANAT.

Un succes cert al implementarii acestui program il reprezinta faptul ca in primavara anului 2011, un numar de 250 de studenti au concurat pentru 110 posturi in agentiile de turism, iar 10 dintre acestia au candidat pentru hoteluri de renume din Bucuresti.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302