ANAT va colabora cu Ministerul Educaţiei. Vezi în ce aspecte

person Horeca
access_time_filled

Asociația Națională a Agențiilor de Turism din România (ANAT) și Ministerul Educației au încheiat un protocol de colaborare prin care anunță că „vor elabora un set de proceduri punctuale de achiziționare a pachetelor de servicii turistice de către unitățile de învățământ, inspectoratele școlare județene – pentru excursiile ce se vor derula cu elevii, proceduri ce vor cuprinde, obligatoriu, încheierea unui contract cu o agenție de turism, care să fie deținătoare a licenței de turism și a poliței de asigurare a serviciilor turistice, conform legislației în vigoare„.

organizareexcursiielevi

Președintele ANAT, Corina Martin a declarat: „Ne doream de mai multă vreme să reușim să luăm măsuri care să introducă în legalitate și normalitate, organizarea excursiilor cu elevii și doresc să mulțumesc fostului ministru al Educației, dna. Ecaterina Andronescu și echipei sale – pentru totala deschidere manifestată în privința propunerii de colaborare făcute de ANAT. Ne propunem să limităm semnificativ orice derapaj de la respectarea legalității și a protecției consumatorilor de turism, cu atât mai mult cu cât publicul consumator de vacanțe, în acest caz, sunt copii, pentru protecția cărora trebuie să manifestăm o atenție și o vigilență sporită. În numele ANAT, declar ca ne vom continua campania de curățenie în turism și vom insista în continuare pentru eliminarea evaziunii fiscale din turism și pentru respectarea legislației, dar și pentru continuarea campaniei de educare a publicului român consumator de servicii turistice.”.

Potrivit unui comunicat de presă, ANAT a demarat, cu câteva luni în urmă, o campanie împotriva concurenței neloiale și ilegal desfășurate pe piața de turism din România, o campanie pentru respectarea și aplicarea prevederilor legale în privința rezervării de servicii turistice și pentru educarea publicului consumator. „Am avertizat publicul larg împotriva riscurilor ofertelor chilipir de pe site-urile de cupoane și reduceri, care oferă vacanțe care nu există, și împotriva excursiilor derulate, în afara condițiilor legale, de către persoane fizice sau juridice care nu sunt abilitate să desfășoare o asemenea activitate”, se arată în comunicat.

Totodată, ANAT și Ministerul Educației vor colabora în domeniul derulării activității de practică în unitățile din turism și a cursurilor de formare în domeniul turismului, destinate elevilor și cadrelor didactice și vor face demersuri de atragere a fondurilor europene alocate prin programe finanțate de Uniunea Europeană.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302