Aproape 70 de ospătari participă la “Întrecerea Ospătarilor”

Aproape 70 de ospătari participă la “Întrecerea Ospătarilor”
person Horeca
access_time_filled

În jur de 70 de ospătari vor lua startul mâine la Întrecerea Ospătarilor (Concurs de cafe 2011), ne-a declarat Daniel Dobre, reprezentantul companiei ArtGastro, cea care a adus în România renumita sărbătoare a vinului „Beaujolais Nouveau”, în cadrul căreia se organizează și Întrecerea ospătarilor. Startul concursului se va da la ora 10.00, în fața Sălii Palatului din București, iar punctul de sosire va fi Hotelul Novotel de pe Calea Victoriei.

run

Ospătarii înscriși în competitie vor parcurge 700 de metri, cu o jumătate de sticlă de vin Beaujolais cu 2 pahare pe o tavă rotundă. Se vor acorda 15 premii pentru câștigătorii Întrecerii ospătarilor, iar premiul cel mare constă  într-o călătorie pentru 2 persoane, timp de 3 zile, în Beaujolais – Franța (transport cu avionul tur-retur, hotel și mic dejun asigurate). Toți competitorii care se aliniază la start vor primi la sfârșitul întrecerii, câștigători sau nu, câte o sticlă de vin Beaujolais Nouveau 2011.
poftitiÎntrecerea Ospătarilor este un concurs care promovează meseria de ospătar, care valorifică profesionalismul și eleganța meseriei ospătarilor. Cursa ospatarilor „Garcons de Cafe” face parte din seria de evenimente dedicate Zilei Beaujolais Nouveau, fiind organizată la inițiativa companiilor ArtGastro și JobRestHotel.
Evenimentul este sustinut de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Ministerul Turismului și Dezvoltării Regionale, Institulul Francez și Primăria Capitalei.
Decernarea premiilor va avea loc în cadrul unei Seri VIP Cocktail, pe 19 noiembrie la hotelul Novotel din București.
Anul trecut România a sărbătorit pentru prima dată noaptea Beaujolais Nouveau, în data de 18 noiembrie, sărbătoarea fiind adusă în țara noastră de ArtGastro și Ambasada Franței.
Sărbătoarea Beaujolais Nouveau a fost organizată pentru prima dată în Franța, în anul 1951 și a devenit în anul 1970 sărbătoare națională aici. Sărbătoarea face furori în toată Europa, în America de Nord și Asia și se organizează în fiecare an, în cea de-a treia zi de joi a lunii noiembrie, la miezul noptii, cand este lansată în lume noua recoltă Beaujolais.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302