Începe Forumul Naţional pentru Turismul de Sănătate

Începe Forumul Naţional pentru Turismul de Sănătate
person Horeca
access_time_filled

afisiasiPrima ediție a Forumului Național pentru Turismul de Sănătate își deschide astăzi porțile la Iași, la inițiativa Colegiului Medicilor din România și a Fundației Amfiteatru. Timp de 3 zile, specialiști din turism și din sănătate, reprezentanți ai autorității centrale și locale, manageri și lideri de opinie dar și reprezentanți ai unor organizații din plan internațional se reunesc pentru a clarifica o serie de concepte specifice turismului de sănătate și pentru a analiza perspectivele de dezvoltare în context european. Forumul are drept obiectiv general crearea unei platforme de comunicare și mediere între profesioniștii din sectorul serviciilor turistice și de sănătate.
„Cunoașterea și promovarea conceptului de turism de sănătate crează noi perspective de dezvoltare turistică, economică și socială a României, prin valorificarea complexă a resurselor naturale și antropice. Actul medical de calitate devine astfel tot mai important în viața comunităților, influențând nu doar sănătatea membrilor săi, ci însăși calitatea vieții în ansamblul său prin efectele create de dezvoltarea activităților locale. În contextul european actual, turismul de sănătate capătă amploare și devine un factor de influență în dezvoltarea în ansamblu a tot mai multe comunități”, se arată în comunicatul de presă.

centru

În acest sens, Colegiul Medicilor din România și Fundația Amfiteatru vor dezvolta un program complex destinat turismului de sănătate, inaugurat cu ocazia acestui eveniment.
Evenimentul reprezintă un pas important în implementarea protocolului semnat între Colegiul Medicilor din România, Casa Națională de Asigurări de Sănătate, Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului, Ministerul Sănătății și Ministerul Educației, Tineretului și Sportului, creând premisele parteneriatelor de tip public-privat, întâlnirilor multi- și bilaterale între principalii vectori implicați în domeniul turismului de sănătate.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302