ARC Bakery

ARC Bakery
person Horeca
access_time_filled

Cum a luat naștere ARC Bakery și ce v-a determinat să lansați acest proiect?

ARC Bakery este ceea ce dintotdeauna mi-am dorit să construiesc. Motivația a fost calitatea pâinii pe care o găsim în București. Fiind un mare pasionat de calitate în ceea ce privește produsele alimentare, am decis că este momentul oportun să deschid un asemenea local.

Care este conceptul ARC Bakery?

Conceptul ARC Bakery este unul mixt în care combinăm brutăria și patiseria franțuzească cu partea de bistro. O rețetă de succes sperăm, căci satisface pe deplin cerințele clienților.

în ce constă meniul și ce criterii ați luat în conceperea lui?

Meniul este compus dintr-o gamă variată de pâine, dar și de viennoiserie (croissante, pain au chocolat etc), precum și de produse de cofetărie și torturi pentru evenimente.

Dacă vorbim despre partea de bistro, avem diferite produse pentru micul dejun sau brunch – omletă cu albușuri, ouă Benedict, quiche etc – dar și preparate pentru masa de prânz cum ar fi salate, supe, cheeseburgeri, paste și o gamă de sandwich-uri proaspete, făcute la minut.

Ce obiective de dezvoltare/extindere aveți?

în prima fază de dezvoltare vom înființa încă un punct de vânzare a produselor noastre pe strada Benjamin Franklin nr. 9 și de acolo vom vedea cum ne vom mai extinde.

Ce ne puteți spune despre participarea ARC Bakery la “Fete de la Gastronomie” 2016?

O lungă perioadă din viața mea am petrecut-o la Paris, unde am lucrat ca director de restaurant în localuri cu o stea Michelin, în locuri de excepție, precum Plaza Athénée Paris, dar am avut și propriile mele restaurante acolo. Deci gastronomia franțuzească face parte din pasiunile mele și mă bucur că pot participa la un eveniment precum “Fête de la Gastronomie” 2016.

Promovarea gastronomiei franțuzești, scopul acestui eveniment, o vom face probabil prin clasicele modalități media: Facebook, Instagram, prin site-ul pe care o să îl avem gata în curând, în localul nostru din Bulevardul Mărăști 20 (în vecinătatea Arcului de Triumf) și, de ce nu, chiar prin produsele noastre unicat.

Cum vedeți piața brutăriilor din București în momentul de față?

Extrem de redusă.

Interviu realizat de Diana SBâRCEA

A răspuns la întrebări Remus Nica, manager ARC Bakery.

 BAGHETĂ CU VIN ROȘU, CEAPĂ ȘI NUCĂ

Ingrediente:

•             Făină de grâu 1 kg

•             Vin roșu 300 ml

•             Apă 330 ml

•             Sare 30 g

•             Nucă 150 g

•             Ceapă 150 g

•             Drojdie 10 g

Mod de preparare:

De evitat de la început: a nu se amesteca drojdia cu sarea atunci când se începe prepararea!

Cântărim cantitățile, după care amestecăm făina cu vinul roșu și cu 3 sferturi din cantitatea de apă, iar restul apei se adaugă încet după (ceapa lasă apă). Ceapa se prăjește foarte puțin cu ulei de măsline; drojdia și nuca se adaugă în acelasi timp cu ceapa înainte de mixare.

Se amestecă în malaxor 5 minute în prima viteză a malaxorului și 7-10 minute în viteza a doua, până când aluatul este omogen și se dezlipește de pe marginea cuvei. Se pune aluatul în celofan (sau un prosop de bumbac pentru bucătărie) și se lasă 24 h în frigider, la 5-7 grade, după care se cântărește și se fasonează aluatul în funcție de forma pe care vrem să o dăm pâinii. După aceea, trebuie lăsat aluatul să crească timp de 1,30 h – 2 h în camera de creștere la o temperatură de 22-28 grade.

Apoi se introduce la cuptor la 240-245 de grade, timp de aproximativ 20-25 minute (a se controla după 20 minute). Când pâinea este coaptă se scoate din cuptor.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302