Camionetta

Camionetta
person Horeca
access_time_filled

Pizzerie mobilă

Cum a luat naștere Camionetta și care e povestea din spatele ei? 

Noi suntem la bază o firmă de catering, aflată la a doua generație, operăm mai multe locații în București cu profiluri diferite, însă toate în domeniul alimenției publice. La conceptul “Camionetta” s-a ajuns în urma cercetării pieței. Era nevoie de o pizzerie “mobilă” care să ofere un produs de calitate, respectând ingredientele și rețeta originală. Astfel am analizat mai multe concepte de pizzerii din afară, iar acesta ne-a atras în mod deosebit.

Care este conceptul Camionetta și cum funcționează el?

Camionetta este practic un Land Rover Defender modificat, în spatele căruia am montat un cuptor cu lemne. Am ales Defender, deoarece este o mașină legendară cu un design timeless, foarte versatilă, folosită de-a lungul anilor în diverse scopuri, de la acțiuni militare, umanitare, la off-road și, mai nou, pizza. în ceea ce privește prepararea propriu-zisă a produsului, totul se întâmplă în fața clientului în mai puțin de 3 minute.

Ce provocări ați întâmpinat în implementarea acestui business?

Adevăratul challenge al acestui proiect a fost proiectarea și executarea cuptorului. Cuptorul cântărește în jur de 500 de kg și este izolat într-un mod cu totul special. în ceea ce privește legislația, putem spune că este puțin ambiguă în acest segment, dar suntem deja obișnuiți cu acest lucru.

în ce constă “meniul”? Cine l-a conceput și de unde vă procurați ingredientele?

în acest moment, meniul conține 6 rețete de pizza și 2 rețete de pizza desert. Pentru acestea am ales doar ingrediente originale. Făina vine de la o moară celebră din Napoli, sosul de roșii din regiunea Emilia Romagna, mozzarella di bufala din Campana sau salamul chorizo din Barcelona. Accesul la aceste ingrediente îl avem printr-un importator local. Ne-am ocupat personal de conceperea meniului și alegerea ingredientelor. De preparare se ocupă pizzaioli noștri, o echipă medaliată la numeroase concursuri de pizza și pizza freestyle.

Unde putem găsi Camionetta?

Conceptul “Camionetta” a fost lansat special pentru festivaluri, concerte și petreceri private oriunde în țară. Avem onoarea să facem parte din food court-ul unor evenimente majore, precum Femei pe Mătăsari, Street Food Festival, Nuit Social, Creative Fest, Electric Castle, the Mission sau Summer Well.

Ce obiective aveți pentru perioada următoare?

Există cerere din partea clienților noștri pentru o locație. Luăm în calcul această posibilitate în viitorul apropiat.

Cum vedeți evoluția conceptului de street food în România?

Am încredere că street food-ul se îndreaptă într-o direcție bună. Este un segment care permite o exprimare culinară aparte. Observăm cu bucurie că numărul amatorilor acestui fenomen este în creștere. Esențial în dezvoltarea acestuia este susținerea lui prin organizarea de festivaluri și evenimente de profil din ce în ce mai bune.

Diana SBâRCEA

PROSCIUTTO PIZZA (1 porție)

Ingrediente:
• 130 gr. făină
• 70 gr. apă
• 3 gr. sare
• 0,4 gr. drojdie
• 60 gr. sos roșii
• 60 gr. mozarella
• 50 gr. prosciutto
• 40 gr. salată mixtă
• 15 gr. parmezan

Mod de preparare:

Se pregătește aluatul de pizza, mai întâi se amestecă apa cu sarea, apoi se adaugă făina și drojdia, se frământă până capătă un aspect catifelat. Se lasă 30 de minute la dospit, apoi se introduce la frigider pentru maturare. în funcție de făina folosită, maturarea poate să dureze de la câteva ore, la câteva zile. Următorul pas este să formăm palina de pizza; după formare, aceasta trebuie lăsată la temperatura camerei 30 de minute. începem să întindem aluatul din interior spre exterior, lăsând marginile mai groase. După ce ajungem la forma dorită punem în ordine, sosul de roșii și mozarella. Acum suntem gata să o introducem în cuptorul cu lemne pentru 90 de secunde. La final montăm prosciutto, salata verde mixtă și putem presăra puțin parmezan ras pentru un plus de savoare.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302