Asociaţia Litoral protestează la Ministerul Educaţiei

Asociaţia Litoral protestează la Ministerul Educaţiei
person Horeca
access_time_filled

Asociația Litoral – Delta Dunării a trimis o notă de protest la Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului în data de 4 mai 2011, referitoare la mult vehiculata propunere de modificare a anului școlar, care ia în calcul revenirea la trei semestre și scurtarea vacanței de vară.

familielamare

În cadrul acestei note, Asociația Litoral precizează că schimbarea sistemului de învățământ și scurtarea vacanței de vară „va afecta turismul de litoral și va duce la scăderea interesului și accesbilității față de cea mai importantă zonă de turism din România, care concentrează peste 46% din locurile de cazare”.

În nota de protest se mai arată că sezonul estival este perioada principală din an care generează venituri pentru investitorii din turism, atât segmentul de elevi în tabere, grupuri organizate prin școlile din care provin, cât și sgementul familial cu copii.

copiilitoral2

Mai mult decât atât, Asociația Litoral – Delta Dunării a propus să se ia în considerare posibilitatea reorganizării sistemului de învățământ și al vacanțelor, astfel încât vacanța de vară să înceapă la jumătatea lunii mai, mai exact pe 15 mai, cu o lună înainte ca până în prezent.

„Această adresă a fost semnată de către toți membrii Asociației Litoral – Delta Dunării, fiind informați despre acest demers inclusiv reprezentanții Ministerului Dezvoltării Regionale și Turismul”, se mai arată în comunicatul de presă emis de Asociația Litoral.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302