Beneficiile pentru hotelieri oferite de programul „Inscrieri timpurii”

Beneficiile pentru hotelieri oferite de programul „Inscrieri timpurii”
person Horeca
access_time_filled

Beneficiile pentru hotelieri oferite de programul „Inscrieri timpurii”

49 de hoteluri s-au inscris pana in prezent in programul „Inscrieri Timpurii 2011”- editia de vara, derulat de Asociatia Nationala a Agentiilor din Turism. Hotelierii se mai pot inscrie, pana pe 31 martie 2011, cand se finalizeaza perioada de inscrieri atat pentru turisti cat si hotelieri. Presedintele ANAT, Corina Martin estimeaza ca acesta editie va aduce vanzari in valoare de 60 de milioane si un numar de 60.000 de turisti care se vor inscrie in program.

caciulata

Acest program ofera avantaje atat pentru turisti, pentru hotelieri, cat si pentru agentiile de turism din Romania.

Turistii trebuie sa stie ca pentru biletele cumparate in perioada 1 Februarie – 31 Martie 2011, din reteaua agentiilor membre ANAT, beneficiaza de 30% reducere din pretul pachetului de servicii turistice. Biletul trebuie platit integral si nu poate fi returnat. Orice modificare efectuata asupra datei de rezervare, anuleaza reducerea de 30%.

hotel-iaki-mamaia-piscina-16434

Ce avantaje aduce acest program hotelierilor care se inscriu in program? Hotelurile incaseaza in avans sume considerabile, integral, cu mult timp inainte de desfasurarea sejurului. „inscrierile timpurii ajuta proprietarii de hoteluri sa evite credite cu dobanzi costisitoare si elimina in acelasi timp riscul neacordarii liniei de credit pentru finantare la inceput de sezon. Odata vandut biletul, turistul nu se mai poate razgandi, pentru ca aceste vanzari au conditii speciale”, ne-a declarat presedintele ANAT, Corina Martin. Unul dintre cele mai mari beneficii ale programului – de natura a stimula interesul turistului, incurajand vanzarile – este promovarea gratuita a hotelului, la nivel national si crearea unui flux de turisti catre hotelurile participante in special si catre statiuni in general.

hotel orfeu

De asemenea, agentia de turism beneficiaza de reducerea oferita de catre hotel, care incepe de la 20%, iar comunicarea vanzarilor catre hotelieri, precum si platile aferente vanzarilor, trebuie sa se faca pana la 15 Aprilie 2011.

Pentru a veni in sprijinul consumatorilor ANAT a creat pe www.anat.ro harta agentiilor membre, din care turistii pot cumpara, in orasele lor, vacantele inscrieri Timpurii. Sunt promovate, de asemenea, agentiile care ofera aceste programe, precum si hotelurile ce au acceptat sa intre in Program prin ofertarea unui discount considerabil.

Lista hotelurilor si a agentiilor de turism care au aderat prin intermediul ANAT la acest program, poate fi consultata pe site-ul: www.anat.ro, sectiunea Unitati de Cazare.

Lansat la initiativa Patronatului Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism din Romania, la debutul anului turistic 2009, programul inscrieri Tmpurii a devenit un reper important pentru industria turismului din Romania. „Desi la lansare a fost primit cu opozitie si neincredere de hotelieri, criza a dovedit ca mecanismul acordarii de reduceri pentru inscrieri timpurii, in avans, a permis hotelierilor o gestiune mai buna a incasarilor, a fluxurilor de rezervari, a avansurilor incasate. Turistul obtine cele mai avantajoase tarife pentru vacanta dorita, in timp ce operatorii, gratie vanzarilor ce produc lichiditati in extrasezon, prin incasari integrale si in avans ale biletelor, genereaza oferte deosebit de atractive. Este o situatie de win-win pentru toti partenerii implicati”, ne-a mai declarat presedintele ANAT, Corina Martin.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302