Initiative pentru construirea unei noi statiuni langa Brasov

Initiative pentru construirea unei noi statiuni langa Brasov
person Horeca
access_time_filled

Initiative pentru construirea unei noi statiuni langa Brasov

in apropiere de Brasov va fi amenajata o noua statiune pentru sporturile de iarna in special, dar cu functiuni si pentru sezonul de vara, potrivit primarului Brasovului, George Scripcaru, citat de site-ul www.brasov.ro. Aceasta noua statiune – care nu are inca un nume -, va fi amenajata in cadrul unui proiect de parteneriat intre municipiile Brasov si Sacele, pe terenuri care apartin atat municipiului Brasov, cat si municipiului Sacele. 120 km de partii, parc de aventuri, patinoar si multe alte facilitati vor fi dezvoltate in zona, potrivit primarului Brasovului.

George Scripcaru

                                          (George Scripcaru – Primarul Brasovului)

„Vrem sa facem un parteneriat intre cele doua municipii pentru a dezvolta acolo o statiune turistica. in acest fel nu va mai spune nimeni ca vrem sa luam ceva de la Sacele. Asa ca am gandit dezvoltarea unei asemenea statiuni acolo. Sipentru ca terenul permite, vor fi amenajate partii de calibrul celor din Austria”, a declarat primarul George Scripcaru.

Conform planurilor gandite acum, in prima faza, domeniul schiabil se poate dezvolta pe 420 de ha, pana pe teritoriul orasului Azuga. Vor fi 120 km de partii de schi – cea mai lunga partie de 7.200 m, iar partia pentru incepatori va avea 700 m lungime. Vor fi amenajate 22 de partii, din care 12 – medii, 8 – dificile, 2 – foarte dificile. Pentru toate aceste partii vor fi construite 21 de instalatii pe cablu, teleschi si telescaun, cu o capacitate de 16.000 de schiori pe ora. Pentru a asigura zapada va fi amenajat un lac de acumulare artificial pentru inzapezire – 2 ha. „Oricum, in acea zona temperaturile sunt mai scazute decat in Poiana Brasov, asa ca va fi mai multa zapada naturala”, a mai spus George Scripcaru.

prin brasov

Zona de cazare si servicii se va dezvolta in prima etapa pe 60 de hectare, dar in etape succesive se poate ajunge pana la 100 de hectare. Vor fi amenajate parcari cu peste 1.000 de locuri, restaurante, magazine si multe alte asemenea functiuni.

Pentru agrementul turistilor care nu prefera schiul vor fi amenajate mai multe functiuni printre care un patinoar ecologic, artificial, nu cu gheata, ci cu un amalgam de poliolefina cu densitate mare, din microsfere de sticla si silicon. Acest patinoar va fi functional atat iarna, cat si vara, sania coaster (sanie pe sine) care functioneaza tot timpul anului, parc de aventuri (cum este Parcul Aventura din Noua), piscina si terenuri tenis.

Sacele Brasov

„Deocamdata suntem la prima faza. Luna viitoare voi propune Consiliului Local un asemenea parteneriat cu municipiul Sacele si la fel se va intampla si in Sacele. Apoi, cele doua primarii impreuna vom face Planul Urbanistic Zonal care va dura aproximativ 6 luni. Dupa care va fi realizat studiul de fezabilitate, alte sase luni. Speram, astfel, ca peste un an sa ajungem la faza de a decide care va fi forma de realizare a acestei statiuni. Daca vor fi fonduri europene pe POR, Masura 5.2.2, vom accesa acesti bani. Daca nu va trebui sa cautam un partener privat, astfel ca vom alege varianta parteneriatului public privat. Doamna ministru Udrea inca nu stie de aceasta idee, dar daca vine saptamana aceasta la Brasov ii voi spune si sper ca vom avea intregul sau sprijin”, a conchis primarul George Scripcaru.

 

Sursa: www.brasov.ro

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302