Bruxelles capitala begoniilor

Bruxelles capitala begoniilor
person Horeca
access_time_filled
Bruxelles capitala begoniilorDe aproape patru decenii, Bruxelles a celebrat floarea sa favorita, begonia. in acest an, in perioada 12-15 august, orasul va prezenta cunoscutul spectacol floral, Covorul de begonia. Din 1971, Bruxelles a gazduit festivalul culorilor si miresmelor florele pentru a celebra floare favorita a Belgiei. O data la doi ani, un covor uimitor din flori cultivate local, de fiecare data celebrand o alta tema, atrage mii de turisti de pretutindeni. in mod firesc, talentul artistic al horticultorilor locali este completat de alte evenimente si spectacole, toate îmbinandu-se pentru a crea un festival surprinzator.

brussels11
Inainte de initierea traditiei Covorului de flori din piata Grand Place, erau create numeroase covoare prin mai toata Belgia. Architectul floral, E. Stautemnas, a perfectionat aceasta traditie. El adora begoniile pe care le considera perfecte datorita varietatii culorilor, intretinerea usoara si durabilitatea acestor flori. Pentru a promova conceptul covorului de begonii, arhitectul belgian si-a prezentat creatiile florale in marile orase europene, Hamburg, Paris, Londra, Amsterdam, dar si in America Latina, in Buenos Aires. Planurile si temele principale prezentate in acest an au fost pregatite aproape un an si au inceput cu machete si creare design. Cantitatea de flori utilizata este uimitoare, astfel un metru patrat cuprinde 300 de flori individuale, aranjamentul final cuprinzand 700.000 de flori. Begoniile nu sunt plantate in pamant, ci sunt legate strans intre ele pentru a nu fi împrastiate de vant. Aceste flori fascinante pot creea un microclimat favorabil durabilitatii in timp, astfel in primele zile de festival se poate vedea cum iarba creste 4-5 cm printre flori. in acest an tema covorului de begonii este inspirata de alchimia din Evul Mediu, reprezentata de 9 rozete catarate pe vaste platforme rotative, care formeaza un gigant caleidoscop de trandafiri.
Sursa: wayfaring.info

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302