Sol Melia, lantul hotelier numarul 3 in Europa, vrea sa intre pe piata din Romania

Sol Melia, lantul hotelier numarul 3 in Europa, vrea sa intre pe piata din Romania
person Horeca
access_time_filled
Sol Melia, lantul hotelier numarul 3 in Europa, vrea sa intre pe piata din RomaniaGrupul spaniol Sol Melia, al treilea lant hotelier ca marime din Europa, vrea sa intre pe piata romaneasca in urmatorii ani prin deschiderea de unitati de cazere de patru si cinci stele pe litoralul romanesc si in Bucuresti. Directorul general al companiei pentru Bulgaria, Jose Manuel Navarro, a declarat sambata in cadrul conferintei de presa, care a avut loc in statiunea bulgaresca Nisipurile de Aur, ca”Romania are potential pentru investitii in turism. Vrem sa intram pe piata romaneasca si vizam in special litoralul si Bucurestiul. Pe litoral avem proiecte in evaluare, insa deocamdata nu am finalizat nicio discutie. Urmarim doua directii: preluarea de hoteluri existente, care trebuie renovate, sau construirea unor unitati noi”. El a sustinut faptul ca trebuie efectuate renovari majore la hotelurile de pe litoralul romanesc, in conditiile in care au fost construite cu multi ani in urma si nu mai sunt in trendul vremurilor noastre. „Criza cu care ne confruntam acum este una dintre cele mai puternice si intarzie procesul de preluare de catre Sol Melia, din cauza ca fondurile pentru renovare se gasesc foarte greu. Vom fi prezenti in Romania imediat ce apare o oportunitate”, a precizat Navarro.

sol_melia
Primul hotel pe care lantul hotelier vrea sa il deschida pe litoralul romanesc va opera sub brandul Sol Hotels, care include unitati de patru stele. De asemenea, grupul vrea sa afilieze hoteluri de patru si cinci stele in Bucuresti. Grupul Sol Melia opereaza aproape 400 de hoteluri in 30 de tari, circa 40% dintre unitati fiind detinute de companie. Lantul hotelier este cel mai mare din Spania si al treilea din Europa. in Bulgaria, compania opereaza cinci hoteluri in statiunile Nisipurile de Aur, Obzor si Nessebar. Printre brandurile grupului Sol Melia se numara Gran Melia, Melia Hotels & Resorts, ME by Melia, Tryp Hotels si Sol Hotels.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302