Capitala Verde a României 2011

Capitala Verde a României 2011
person Horeca
access_time_filled

După ce Brașovul a fost desemnat în 2010 „Capitala Verde a României”, în cadrul primei ediții a competiției naționale „Capitala Verde a României”, Tuborg România în parteneriat cu Ministerul Mediului invită și anul acesta primăriile orașelor din România să își înscrie orașul în competiție.

tablou

Scopul proiectului „Capitala Verde a României” este acela de a-i încuraja atât pe reprezentanții autorităților locale, cât și pe cetățeni să inițieze sau să se implice în proiecte ecologice care pot îmbunătăți calitatea vieții în orașele românești. 
Până în prezent 8 orașe s-au înscris în cursa pentru titlul „Capitala Verde a României în 2011”: Timișoara, Cluj-Napoca, Sinaia, Tulcea, Brăila, Oradea, Alexandria, și sectorul 2 din București. Data limită de înscriere este 1 decembrie 2011.
Juriul competiției, format din reprezentanți ai Ministerului Mediului și Pădurilor, ai URBB – Tuborg România și ai agenției Promotions Special Events Romania vor lua în considerare strategia de mediu a orașului, infrastructura de reciclare și colectare selectivă, proiectele de mediu derulate în 2011 dar și planurile și obiectivele de viitor ale autorităților locale. Gala decernării premiilor va avea loc pe 12 februarie 2012.

brasovfain

Cei care pot face înscrierea unui oraș în competiție sunt primarul acestuia sau o persoană delegată în mod expres de primar. Orașele pot fi înscrise într-una din cele 3 categorii, în funcție de numărul de locuitori: Categoria 1 – sub 50.000 de locuitori, Categoria 2: între 50.001 și 199.999 locuitori și Categoria 3 – peste 200.000 locuitori.
Pentru fiecare categorie de înscriere va fi desemnat un oraș câștigător. Dintre acestea trei, Capitala Verde a României va fi desemnat orașul cu cel mai mare punctaj.
Context
România este membru al Uniunii Europene, iar calitatea mediului și, în general, a vieții din marile orașe trebuie să se încadreze în standardele europene.
În atingerea acestor standarde, un rol esențial îl au administrațiile locale. Ele sunt responsabile pe plan local pentru implementarea legislației europene, pentru realizarea unei strategii de mediu, dezvoltarea infrastructurii de colectare selectivă și reciclare, extinderea spațiilor verzi, reducerea poluării etc.
În acest context, primăriile trebuie încurajate să inițieze cât mai multe programe în domeniul protecției mediului și, totodată, să implice comunitatea locală într-un efort comun, a cărui finalitate să fie un „oraș mai verde” pentru toți.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302