Turismul, un sector tot mai profitabil în Bulgaria

Turismul, un sector tot mai profitabil în Bulgaria
person Horeca
access_time_filled

BulgarialogoProfitul operatorilor de turism din Bulgaria crește de la an la an. Sezonul turistic de vară 2011 a adus cele mai mari profituri înregistrate în industria turistică bulgărească în ulltimii ani, potrivit Bulgarian Tourism Board.

Se estimează că veniturile încasate de la turiștii străini vara aceasta au crescut cu 4.5% față de anul trecut, ajungând la 2.7 miliarde de euro, potrivit aceleiași surse. Veniturile provenite de la turiștii bulgari însă nu depășesc 1,5 miliarde de euro.

Se așteaptă ca luna septembrie să fie la fel de bună pentru turismul bulgăresc, datorită discounturilor oferite dar și a vremii extrem de frumoase anunțate pentru prima lună din toamna 2011.

bulgaria-map-small2

Cifrele provizorii pentru luna august confirmă așteptările inițiale ale specialiștilor în turism, care anunțau creșteri semnificative ale numărului de turiști care vizitează Marea Neagră din Bulgaria.

Tot mai mulți turiști din Rusia, Slovacia, Republica Cehă, Ungaria și Polonia au ales destinația lor de vară, în 2011, Bulgaria. De asemenea s-a înregistrat o ușoară creștere a numărului de turiști veniți din Anglia și Germania.

Industria turismului din Bulgaria a pierdut aproape 200 milioane de euro în 2009 datorită crizei economice mondiale. În 2010 însă sectorul și-a revenit, aproape atingând nivelul înregistrat în 2008.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302