Cel mai mare vas de croaziera din lume a fost lansat ieri

Cel mai mare vas de croaziera din lume a fost lansat ieri
person Horeca
access_time_filled

Cel mai mare vas de croaziera din lume a fost lansat ieri

Cel mai nou si mai mare vas de croaziera din intreaga lume, „Allure of the Seas”, un adevarat oras plutitor demn de Cartea Recordurilor, a fost lansat cu mare fast pe 1 decembrie 2010, in Marea Caraibelor. Gigantul, care are o lungime record de 362 de metri, devansandu-l astfel cu 5 cm pe „Oasis of the Seas”, gazduieste o capacitate impresionanta de  6.318 de calatori, plus 2165 de membri ai echipajului, in total peste 8400 de oameni.

allure biggest

Dincolo de numarul impresionant de pasageri pe care il poate gazdui, vasul de croaziera, care apartine celor de la Royal Caribbean, gazduieste 26 de restaurante, cinematografe, sali de sport, teatre, cazinouri, o biserica si numeroase cafenele si spatii special amenajate pentru distractie.

allure de sus

Cel mai mare restaurant de pe vas, Adagio, este dispus pe trei etaje si poate gazdui peste 3.000 de clienti concomitent. Pe langa numeroasele optiuni pe care le au pentru divertisment, amatorii de croaziere pe „Allure of the Seas” vor avea la dispozitie si o zona verde. Amenajat pe puntea opt si avand dimensiunea unui teren de fotbal, Central Park, asa cum a fost denumit „plamanul verde” al micului oras plutitor, gazduieste 12.175 de plante, 56 de copaci si vita de vie. Pe laturile „parcului” sunt cabine cu balcon, iar pasagerii nici nu vor realiza ca sunt pe mare, datorita privelistii de care vor beneficia.

The-Largest-Ship-In-The-World8

Vasul dispune de 37 de categorii de cabine, cea mai mare fiind „Royal Loft Suite”, un spatiu de 141 de metri patrati, care ofera o priveliste remarcabila, un balcon de 78 de metri patrati si doua jacuzzi. Costul pentru o saptamana in acest apartament este de 17.297 de euro, in extrasezon. Cea mai ieftina croaziera pe acest vas costa 687 de euro/saptamana pentru o persoana si include cabina de 13,8 metri patrati (cea mai mica), pensiune completa, bauturi alese si program de divertisment.

central_park_AllureofSeas

Uriasul vas de croaziera cantareste 225,282 tone si dispune de mai multe piscine, pentru umplerea carora a fost nevoie de 2,3 milioane de litri de apa. Zilnic, pe vas se folosesc 2.131 de litri de apa potabila, dintre care 50.000 de litri doar pentru gheata din bauturi.

Volei

 Allure of the Seas a costat un miliard de dolari. Camerele video au surprins ieri scena spectaculoasa cand pachebotul a trecut, in Marea Baltica, pe sub Marele Pod al Centurii, cu doar o jumatate de metru mai inalt decat nava, care are o inaltime impresionanta de 72 de metri.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302