China vrea sa investeasca masiv in transportul aerian

China vrea sa investeasca masiv in transportul aerian
person Horeca
access_time_filled

China vrea sa investeasca masiv in transportul aerian

air-china

China si-a propus sa investeasca aproximativ 1,5 trilioane yuan (228 miliarde de dolari) in aeroporturi si infrastructura aviatica in urmatorii 5 ani, pentru ca se asteapta ca numarul pasagerilor si al aeronavelor sa se dubleze, anunta Bloomberg. Companiile aeriene din China vor avea aproximativ 5.000 de aeronave si vor transporta 450 milioane de pasageri anual pana in 2015, a anuntat Administratia Chineza a Aviatiei Civile. Anul trecut tara avea 2.600 de aeronave, care au transportat 267 milioane de pasageri.

Aviation China

Guvernul chinez si autoritatile aeroportuare incurajeaza participarea companiilor private in aceasta industrie pentru a fi acoperita nevoia de infrastructura si mai multe servicii. Cresterea economic inregistrata de China, va conferi acestui stat calitatea de cel mai mare contributor la traficul aerian global in urmatorii ani, pana la  sfarsitul anului 2014, a anuntat Asociatia Intrenationala a Transportului Aerian (IATA). Numarul pasagerilor chinezi ar putea creste pe rutele interne cu 181 milioane si cu 33 milioane pe rutele intrenationale, in perioada mentionata, au precizat reprezentantii IATA.

Rata de crestere a numarului de pasageri din China va creste in acest an pe rutele intrenationale cu 11%, ceea ce reprezinta o crestere dubla fata de Europa si America de Nord, declansata de dezvoltarea industrie de travel din regiunea Asia-Pacific. O treime din cresterea transporturilor aeriene comerciale globale pana in 2014 va fi detreminata de China si Hong Kong, a mai anuntat IATA.

Air-China-Cargo051708

De asemenea, China va deveni, in curand, a treia putere din cadrul Fondului Monetar International si va continua sa fie motorul de dezvoltare al Asiei. Produsul Intern Brut al Chinei a inregistrat un salt de 8,7% in 2009, numai in ultimul trimestru al aceluiasi an cresterea fiind de 10,7%.
Astfel, PIB-ul Chinei a ajuns la 4,9 trilioane de dolari in 2009, dupa ce statul a pus in aplicare un plan de stimulare a economiei in valoare de 586 miliarde de dolari.
Pentru 2010, Banca Mondiala prevede un avans al economiei chineze de 9,5%, mai ales ca investitiile straine directe in China au urcat de la 34 de miliarde de dolari pe parcursul intregului an 2009, la 37 de miliarde dolari numai in primul semestru al anului 2010.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302