Top 10 destinatii turistice pentru gurmanzi

Top 10 destinatii turistice pentru gurmanzi
person Horeca
access_time_filled

Top 10 destinatii turistice pentru gurmanzi

Publicatia de travel Lonely Planet a intocmit lista detinatiilor europene de top dedicate gurmanzilor. Astfel, cititorii sunt invitati sa descopere care sunt destinatiile in care pot savura cele mai gustoase mancaruri si bauturi conform recomandarilor revistei.

Danemark lobster

1.       Vizita-ti Copenhaga, unde bucataria daneza este la loc de cinste. Daca acum cativa ani, bucataria daneza abia era cunoscuta, acum, in parte si datorita castigarii de catre un restaurant danez al titlului de Cel mai bun restaurant din lume, este foarte apreciata.

2.       Pregatiti-va pentru o incursiune gastronomica in prepararea homarului in Suedia. in perioada ultimelor 4 luni din an sunteti invitati sa va petreceti un weekend urmand un curs de gatit homari si gustand din cele mai alese bucate.

Carpaccio-from-Drago-Centro

3.       Nordul Italiei va asteapta cu sunca, branza, carne rosie si vin. Un rasfat culinar pe care nu-l veti uita prea curand.

4.       Plimbati-va prin livezile de meri din Somerset, in sud-vestul Marii Britaniii. Pe un traseu personalizat, cu harta in mana ajungeti la o ferma, la care anterior sosirii ati facut rezervare, bucataria locala va va incanta simturile.

5.       Ajutati la treburile gospodaresti la o ferma dintr-o podgorie din Portugalia, unde se produc printre cele mai bune vinuri. incercati bucataria locala, n-o sa va para rau.

ScotishRestaurant2

6.       Cateva zile in Scotia, in care sa vizitati distilerii de whiskyuri celebre, va vor starni apetitul pentru produsele alimentare locale.

7.       Petreceti un weekend la Horse Inn Brown, bar, restaurant si pensiune din valea Winster din districtul Lake, reprezentativ pentru bucataria engleza.

8.       Faceti o excursie in regiunea Champagne din Franta cand se culeg strugurii, cand se bea mustul si admirati cum se scoate dopul sticlei cu sabia.

9.       Cazati-va intr-o fosta manastire benedictina din sudul Italiei, in bucataria careia se folosesc toate ingredientele de pe terenurile cultivate de calugari, pentru a prepara feluri de mancare autohtone.

huge-aging-casks-for

10.   Vizitati regiunea Cognac din sud-vestul Frantei. Excursiile prin viile de pe dealurile din zona, cazarea la producatorii mici, va dau posibilitatea sa explorati cladiri vechi si sa faceti degustari de vin.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302