Competiție pentru plus-valoare

Competiție pentru plus-valoare
person Horeca
access_time_filled

Dacă despre un sportiv, absolut nimeni nu ar gândi că poate ajunge la o competiție internațională fără antrenament, la un concurs gastronomic, până de curând (aproape) nimeni în ROMâNIA nu simțea nevoia să se pregătească pentru o confruntare cu ceilalți!… Dar – subliniez încă o dată, până de curând! – ce făceau “ceilalți” în perioada intercompetițională?

 

Francezii de exemplu, se strâng cei mai buni de pe întreg teritoriul Hexagonului și, împreună, timp de multe luni, pregătesc ECHIPA. Pentru că DA, așa cum știți, bucătăria înseamnă activitate colectivă! Sunt plătiți de restaurantele unde lucrează, chiar dacă nu sunt la muncă și nu “produc profit” pentru proprietari. Dar, produc altceva, mult mai important. Notorietate pentru brand (restaurant, produse), pentru gastronomia națională (nu întâmplător bucătăria franceză este patrimoniu mondial UNESCO), iar banii (profitul) se întorc înzecit înapoi. E drept, nu imediat… Horeca_-_Argument

 

Echipa Națională de juniori a Elveției, pentru a participa la Olimpiada de la Erfurt stă împreună 1 AN (!), practic în cantonament, și lucrează de luni până duminică inclusiv!

 

Nu dezvolt cu scandinavii, care de ani buni domină toate competițiile mondiale. Cu seriozitate, pasiune, mândrie!

 

Toți se întorc acasă cu premii, recunoașteri la cel mai înalt nivel, ridică ștacheta profesională la locul de muncă. Sunt un model pentru colegi, pentru cei mai tineri și astfel… TOATĂ LUMEA CâȘTIGĂ!

 

Am precizat că “până de curând”… Astăzi, se pare că “intrăm în rândul lumii” și noi, ROMâNII. în perioada 22 – 26 noiembrie, România participă la cel de-al 12-lea Salon Internațional de Gastronomie, Expogast 2014, în cadrul căruia se va desfășura CUPA CULINARĂ MONDIALĂ. Competiția este clasată pe locul II ca importanță pe mapamond în domeniul gastronomiei și se organizează o dată la patru ani, sub cupola WACS. Importantă însă nu este doar participarea, ci MODUL SERIOS și PROFESIONIST în care concurenții au ales să se ANTRENEZE pentru concursul din acest an.

 

Asociația Națională a Bucătarilor și Cofetarilor din Turism  din România participă la ediția din acest an cu Echipă națională de bucătari seniori, “cea mai tânără echipă de seniori de până acum” așa cum ne-a declarat ȘTEFAN BERCEA, Președintele ANBCT, în cadrul antrenamentelor desfășurate la Centrul AROMA. Echipa este formată din: DRAGOȘ BERCEA, ISTVAN VERES, ISTVAN VAJDA, ORLANDO ZAHARIA (căpitan de echipă), CORNEL CIOACĂ și VERA MAXIM.

 

Asistăm la un transfer de generații. încet dar sigur, bucătarii tineri din România își fac intrarea pe harta marilor competiții internaționale. Sub supravegherea celor mai experimentați, dar în același timp pe cont propriu.

 

Echipa HoReCa în numele tuturor “suporterilor” români urează ECHIPEI NAÈšIONALE mult succes! Pentru noi toți, deja ați câștigat CEVA!…

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302