Competiţia Metro Chef, în căutarea celor mai buni bucătari profesionişti

Competiţia Metro Chef, în căutarea celor mai buni bucătari profesionişti
person Horeca
access_time_filled

Concursul de artă culinară Metro Chef 2011, care se desfășoară în 7 orașe din România, ajunge în luna august la Brașov (în perioada 11-12 august), unde cei mai buni bucătari profesioniști din regiune vor concura pentru a-și demonstra măiestria în ale gastronomiei, în fața unui juriu specializat, dar și pentru a se califica în Finala care se va organiza în luna noiembrie a acestui an la București.
trofeuEvenimentul presupune demonstrații de artă culinară ale clienților METRO, care concurează în echipe formate dintr-un bucătar șef și un ajutor de bucătar (angajați ai aceluiași restaurant), pentru crearea unui meniu complet, prin care sunt evidențiate talentul și pregătirea clienților METRO Cash&Carry România în domeniul gastronomiei.
Până în prezent s-au desfășurat 4 etape regionale, în București (28-29 aprilie 2011), Iași (2-3 iunie 2011), Craiova (16-17 iunie) și Constanța (14-15 iulie). Restaurantele câștigătoare la cele 4 etape regionale desfășurate până în prezent sunt: La Cantine de Nicolai și Trattoria Diamond din București, la Taverna Popas Pinul din Bacău, la etapa Iași, restaurantul People’s din Craiova și restaurantul Arena Regia din Năvodari, la etapa Constanța.
Tematica, atât pentru competițiile regionale cât și pentru Finală, este constituită din realizarea unui meniu format din 2 preparate, cu specific național sau internațional, respectând tendințele gastronomiei moderne, la alegerea fiecărui Participant, pe baza coșului de produse pus la dispozitie de organizator, pentru 6 persoane (membrii juriului).

metrobuc

Timpul de execuție a meniului este de 120 minute. Pentru fiecare dintre cele două preparate ce fac parte din meniu, participanții vor indica și băutura recomandată la respectivele preparate. Jurizarea se face atât în timp preparării meniului cât și după servirea preparatelor, la masa juriului. Criteriile după care se face jurizarea sunt: mise-en place și curățenia la locul de preparare, pregătire preofesională corectă, prezentare și gust.

După etapa Brașov urmează etapele de la Timișoara, în perioada 1-2 septembrie 2011, și Cluj, în perioada 15-16 septembrie 2011. Finala se va desfășura în luna octombrie 2011, la București.
competitionmetroMarele premiu al competiției constă în 2 burse pentru programul „Authentique French Cuisine” la Institutul Paul Bocuse din Franța.
„METRO Cash & Carry România dorește să promoveze valorile fundamentale din domeniul HoReCa, acelea de excelență și competență. Suntem convinși că ideea competiției METRO Chef se potrivește perfect acestui obiectiv și oferă aspiranților la poziția de maestru bucătar posibilitatea de a-și demonstra abilitățile în cadrul unei competiții incitante, în fața unui juriu experimentat”, a declarat Marc Carena, Director Management Clienți METRO Cash&Carry România.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302